Tužna svlačionica

Dario Šarić ljutit nakon poraza: ‘Opet smo izgubili, a ja sam igrao kao zadnja p…a’

Hina

Reuters

Reuters

Nisam dobro ušao u utakmici, a poslije sam, kada sam vidio da me ofenzivno ne ide, pokušao suigračima pomoći makar u obrani. Iznenađen sam, mislim da cijeli turnir nisam odigrao ni blizu onome što mogu«, kazao je Šarić



Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine kada smo izgubili čak sedam lopti, te dvoje odluke sudaca na našu štetu u zadnjih 30 sekundi odlučile su pobjednika, kazao je hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović nakon poraza od Srbije u četvrtfinalu OI.


»Presudio je taj početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez playmakera jer je Ukić bio s tri osobne pogreške. Jednostavno dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i uslijedile su pogreške. Sve ostalo je povijest«, kazao je Petrović, koji je potom osuo paljbu na suce.


»U zadnjih 30 sekundi suci su donijeli dvije odluke koje su izravno odlučile pobjednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj pogrešci Jokića koja nije svirana, a to su četiri bacanja za nas i pobjeda. Čestitam Srbiji na pobjedi, ali mislim da bi i mi imali šanse u polufinalu protiv Australije. Bez obzira na sve, ponosni smo na naš nastup u Riju. I sad stojim kod mišljenja, da unatoč deficitu igrača, tu su igrali samo oni koji zaslužuju, dakle oni koji su prošli pripreme i u Torinu ostvarili plasman na OI«, odlučan je Petrović koji gotovo sigurno napušta klupu reprezentacije.




»Dogovor je bio samo ovaj ciklus. Sada nije ni vrijeme ni mjesto da se razgovara o meni, i uopće ne želim o tome razgovarati. Onaj koji dolazi poslije mene imat će dobre temelje, slijedi nam EP i hrvatska košarka se vraća«.


Dario Šarić je odigrao poprilično lošu utakmicu i sebe je naveo kao glavnog krivca za poraz.


»Ne znam šta reći, opet smo izgubili, a ja sam igrao ko zadnja p… Nisam dobro ušao u utakmicu, a poslije sam, kada sam vidio da me ofenzivno ne ide, pokušao suigračima pomoći makar u obrani. Iznenađen sam, mislim da cijeli turnir nisam odigrao ni blizu onome što mogu«, kazao je Šarić.


»Odlučila je treća četvrtina u kojoj smo se brzo raspali i to bez razloga. Njihov Bogdanović se razigrao i utakmica nam je izmakla iz ruku, mada smo se vratili na kraju, kada opet nisu ušle ključne trice. Ja sam imao tri faula na poluvremenu, pitajte izbornika zašto smo igrali bez playa. Ovaj poraz neće tako brzo proći«, kazaoo je kapetan Roko Leni Ukič, dok je Bojan Bogdanović ključnom za poraz okrivio treću četvrtinu.


»Prvo poluvrijeme smo odigrali onako kako smo željeli, a nakon odmora kao da je izašla neka druga momčad iz svlačionice. Ta treća četvrtina nas je ubila i presudila, oni su nas odjednom razbili presingom i protunapadima. Nije bila stvar nikakvog umora. Ne zamjeram nikome ništa, ni ja nisam bio dobar. Više bih volio da nism postigao ni koša na cijelom turniru, a da smo se plasirali u polufinale. S Australijom bi imali šanse za veliko finale«, kazao je Bogdanović.