Odlazak

Davor Dželalija nakon tri godine odstupio s mjesta trenera “Krka”

Ivan Volarić

OTIŠAO DA NE BI ISPAO KRIVAC – Davor Dželalija / snimio D. ŠKOMRLJ

OTIŠAO DA NE BI ISPAO KRIVAC – Davor Dželalija / snimio D. ŠKOMRLJ



Krčki nogometni trećeligaš nakon gotovo tri godine dobio je novoga trenera prve momčadi. Trener kadeta Tomica Veljačić privremeno je preuzeo (do kraja sezone) kormilo od Davora Dželalije koji je nakon prošlosubotnje pobjede kod »Stupnika« pomalo iznenađujuće podnio ostavku koju je klupski IO prihvatio prošloga ponedjeljka. Završila je tako Dželalijina era na krčkoj klupi koja će se pamtiti po najvećim klupskim uspjesima osvajanju Četvrte HNL i promociji u viši rang, osvajanju Županijskog kupa, te borbi za sam vrh u Trećoj HNL.



Predsjednik »Krka« Vlado Kirinčić drugačije je doživio razloge rastanka sa svojim dugogodišnjim trenerom.


– Sada već naš bivši trener odstupio je jer je smatrao da je dio vodstva kluba na njega vršio određeni pritisak, a mi mislimo drugačije. Uostalom, svi mi radimo pod nekom vrstom pritiska. Činjenica je da smo u jednom trenutku osvojili jedan od devet mogućih bodova i da se kod naše publike, koja je poprilično zahtjevna, javilo određeno nezadovoljstvo koje je usmjereno prema treneru. Takva je sudbina svih trenera na svijetu! Međutim, unatoč svemu tome mislim da smo mogli izvući situaciju do kraja sezone. Suradnja je s Dželalijom svih ovih godina bila jako korektna, prerasla je i u jednu vrstu prijateljstva. Možda je nakon tri godine došlo i do određenog zasićenja – rekao je između ostaloga Kirinčić.





– Prije svega bilo mi je lijepo u »Krku« u protekle tri godine – govori sada već bivši trener »Krka«. – Zadovoljan sam s onim što se napravilo. Uvijek se može više, ali objektivno nije bilo puno prostora za to jer ipak je u pitanju amaterski klub. Imali smo taj privilegij da smo doveli »Krk« na poziciju drugoga kluba u ovom kraju iza »Rijeke«, a čak smo uspjeli dobiti »Rijeku« u jednoj prijateljskoj utakmici. U protekle tri godine bilo je puno više ljepših nego ružnih stvari.


Baš zbog svega toga iznenađujuća je bila Dželalijina ostavka nakon visoke pobjede kod »Stupnika«.


– Ostavka je iznenađujuća kada se na to gleda sa strane, međutim poslije brojnih uspjeha došli smo do jedne granice gdje se klub mora odrediti u kojem smjeru želi ići. Nažalost, živjelo se od rezultata seniora, od subote do subote, a klub nije samo prva momčad. Mnoge druge stvari u klubu se nisu pomicale s mjesta, a konstantno se opterećivalo mene i igrače svake subote, a to nema smisla. Zato sam se odlučio odstupiti. Nikome ništa ne zamjeram, ne ljutim se na nikoga jer u 90 posto situacija su u klubu bili korektni. Sretan sam što sam bio dio krčke nogometne priče, možda sam i rekorder u ovim krajevima po tome koliko sam se zadržao u jednom amaterskom klubu – rekao je Dželalija.