Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 27
Sutra: 6° 6° 27
13. prosinca 2019.
Ispis članka: Među novim licima HRT-ova Dnevnika i Riječanin Ivan Dorian Molnar - Novi List

NoviList.hr

Među novim licima HRT-ova Dnevnika i Riječanin Ivan Dorian Molnar

Jesenska shema

3. listopad 2017 08:06

Napisao: Asja Perović, dr. med.

Dnevnik u 19.00 tako, uz Martu Šimić-Mrzlečki, uređuju i vode Đurica Drobac i Goran Brozović. U podnevnome Dnevniku gledatelji mogu vidjeti mlada nova lica: Ivana Doriana Molnara, Igora Dunaja, Tomislavu Gudelj i Dajanu Šošić

Među novim licima HRT-ova Dnevnika i Riječanin Ivan Dorian Molnar

Od početka jesenske sheme 18. rujna podnevni i središnji Dnevnik emitira se u nešto izmijenjenome i osvježenom izdanju. Gledateljima najnovije vijesti iz zemlje i svijeta prezentiraju neka nova i neka već otprije poznata televizijska lica.

Dnevnik u 19.00 tako, uz Martu Šimić-Mrzlečki, uređuju i vode Đurica Drobac i Goran Brozović.

– Ukazano povjerenje koje sam dobio u glavnoj i najvažnijoj HRT-ovoj informativnoj emisiji sigurno je velik izazov. Ipak, vjerujem da će mi iskustvo koje sam gotovo 15 godina stekao kao reporter i kao urednik pomoći da odgovorno i savjesno obavim taj zadatak. Kažu da te ništa ne može pripremiti na Dnevnik. Ipak, pomaže činjenica što sam kao voditelj i urednik prošao većinu HRT-ovih informativnih formata od jutarnjih vijesti, podnevnoga Dnevnika, Dnevnika 3 do večernjih Vijesti i posebnih HRT-ovih informativnih emisija. Uvjeren sam da ćemo odgovornim radom dobiti povjerenje gledatelja, poručuje Goran Brozović.

U PODNEVNOME Dnevniku gledatelji mogu vidjeti mlada nova lica: Ivana Doriana Molnara, Igora Dunaja, Tomislavu Gudelj i Dajanu Šošić.

Ivan Dorian Molnar na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 2013. godine. Počeo je raditi u HRT-ovu centru Rijeka kao novinar, reporter i voditelj na HRT – Radiju Rijeka te kasnije kao reporter i novinar u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te kao novinar za Županijsku panoramu i Regionalni dnevnik. Prije godinu i pol dana stigao je na Prisavlje, gdje je radio kao voditelj, novinar i reporter u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, voditelj emisije Znanstveni krugovi, sportski novinar i reporter na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT — HR 2) te novinar i voditelj na HRT – Radiju Sljeme.

– Bio sam iznenađen odlukom da postanem jedan od voditelja podnevnoga Dnevnika, naše najgledanije emisije. Dakako, to mi je velika čast, ali i obveza da još više truda ulažem u sebe i svoj rad. Pripreme teku dobro, iako se za mene sve dogodilo nekako brzo. Imam iskustva u informativnome programu, ali došao sam iz zabavno-mozaičnoga te sportskoga programa u Dnevnik tek nedavno. Za mene kao mladoga novinara, ovo je velika prilika i nadam se da ću opravdati očekivanja, kako svojih rukovoditelja, tako i naših gledatelja, kaže Ivan Dorian Molnar.

IGOR DUNAJ započeo rad u dopisništvu HRT-a u Sisku kao dopisnik Hrvatskoga radija. Ubrzo je prebačen je u Zagreb počeo je raditi na televiziji, prije svega kao voditelj u Studiju 4. Paralelno s time obavlja i druge novinarske poslove.

– Trema definitivno postoji, no nadam se da ću je uspjeti preokrenuti u svoju korist i svojim radom opravdati povjerenje koje mi je ukazano, kaže Igor Dunaj.
Tomislava Gudelj iz Slavonskoga Broda došla je u Zagreb. Na Hrvatskoj radioteleviziji dosad je pratila dnevnu politiku za Informativni medijski servis, većinom za središnji Dnevnik. Najprije je radila u popularnoj mozaičnoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska, a prvi je zadatak dobila 1. travnja te je, kad ju je urednica pozvala na zadatak, mislila da je riječ o – prvotravanjskoj šali.

– Svjesna sam da su mi nadređeni dali veliko povjerenje, pa se nadam da ću ga opravdati, ispuniti njihova očekivanja, ali i da će me gledatelji dobro prihvatiti. Ovo je nova stepenica u mojoj karijeri i dat ću svoj maksimum da ju uspješno savladam, kaže Tomislava Gudelj.

Dajana Šošić već se okušala radom u Dnevniku 3, kojega je uređivala i vodila ovoga ljeta. Iza sebe već ima novinarsko iskustvo u informativnome programu, kao i u reporterskim javljanjima.

– Iskusila sam osjećaj odgovornosti takvoga angažmana u studiju. I dalje ću uz vođenje podnevnoga Dnevnika nastaviti svoj reporterski rad s terena, praćenje političkih događaja, ali ovo me izuzetno veseli i nadam se da će i naši gledatelji biti zadovoljni te da će reakcije biti pozitivne, kaže Dajana Šošić.