Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.
Ispis članka: Jon Snow u Dubrovniku? Počelo snimanje nove sezone "Igra prijestolja" - Novi List

NoviList.hr

Jon Snow u Dubrovniku? Počelo snimanje nove sezone "Igra prijestolja"

Završna sezona

6. veljača 2018 15:54

Napisao: HINA

Lokalni mediji javljaju o dosad neviđenim mjerama osiguranja uokolo tvrđave Lovrjenac i zidina

Foto Grgo Jelavić / PIXSELL

Na dubrovačkim Pilama krenulo je dugoočekivano snimanje završne sezone svjetski popularne serije "Game of Thrones". Lokalni mediji javljaju o dosad neviđenim mjerama osiguranja uokolo tvrđave Lovrjenac i zidina.

Setu se ne može pristupiti, a Dubrovački vjesnik nagađa kako je u Dubrovnik stigao i glumac Kit Harington, koji u seriji glumi popularnog Jona Snowa. 

Za potrebe HBO-ove ekipe i snimanja posljednje sezone u kojoj Dubrovnik predstavlja Kraljev grudobran na Pilama je već prošli tjedan postavljen šator s opremom za filmaše. U studenom prošle godine kreativni tim serije viđen je kako istražuje nove lokacije za snimanje po Gradu, pa nije isključena mogućnost da se završni dvoboji odigraju i na nekim drugim mjestima unutar povijesne jezgre.

Sedma sezona serije, završila je, podsjetimo, padom Zida i probojem vojske mrtvih prema Kraljevu grudobranu. Očekuje se da će završna, osma sezona, biti emitirana početkom 2019. godine.

Spomenimo inače da je istraživanje Ekonomskog instituta u Zagrebu pokazalo kako je snimanje serijala Igra prijestolja u Dubrovniku povećalo turističku potrošnju za 126 milijuna eura i donijelo gradu milijun i pol turističkih noćenja više, piše Dubrovački.