Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Ispis članka: Andrea Andrassy ponovno u žiriju: 'Ovo je za mene najbolji posao na svijetu' - Novi List

NoviList.hr

Andrea Andrassy ponovno u žiriju: 'Ovo je za mene najbolji posao na svijetu'

Razgovor

11. svibanj 2019 08:02

Napisao: Ana Braškić

Moja uloga je vrlo ležerna, ne moram se opterećivati fjoretima, falsetima i A-frazama, ja sam tu samo da slušam i zamišljam bih li nekoga htjela čuti na radiju ili ne. Plus, opet sjedim pored Nine Badrić i opet se malo družim s Grašom

Andrea Andrassy ponovno u žiriju: 'Ovo je za mene najbolji posao na svijetu'

Prošlog vikenda na RTL-u je krenula nova sezona showa Zvijezde. Glas naroda ponovo je kolumnistica Andrea Andrassy.

Ove godine umjesto Jacquesa u žiriju sjedi Branko Đurić. Što je on donio?

– U prošloj sezoni smo super funkcionirali kao ekipa i sad kad nema Jacquesa, imam osjećaj da nam je netko otišao iz razreda i da je došao novi učenik. Srećom, novi učenik koji je došao umjesto njega je isto super – Đuro neće promatrati stvari iz Jacquesovog stručnog kuta, mislim da je on više onaj tip u razredu koji dobacuje iz zadnje klupe i zbog kojeg se cijeli razred hihoće.

Vi i Nina Badrić jedine ste žene u žiriju. Je li vam to olakotna ili otežavajuća okolnost?

– Ne vidim zašto bi spol bio olakotna ili otežavajuća okolnost, ni u žiriju, ni u životu generalno – svatko od nas u žiriju sjedi mozgom, ne spolom, a jedina stavka koja se veže na spol je styling. Mislim da smo svi u žiriju karakterno vrlo različiti, ali opet dovoljno slični da se postigne super energija u komunikaciji. Plus, nemojmo zaboraviti da imamo još jednog igrača u teamu – Antoniju Blaće koja savršeno vodi ovaj show, a i savršeno zna kako disciplinirati žiri.

Što bi po vama trebao imati pobjednik showa? Dijele li i ostali članovi žirija vaše mišljenje?

– Tražimo nekoga tko će otpjevati ljetni hit, što znači da vokal nije jedini faktor. Po meni bi osoba koja izvodi ljetni hit trebala biti netko koga je zadovoljstvo slušati i gledati, netko tko se dobro kreće po pozornici i pleše, netko tko ima cijeli paket. I naravno, opet imamo kandidate koji su nam otežali stvar; puno ih je koji su baš to – cijeli paket. Vjerujem da se ostali članovi žirija slažu.

Je li ova sezona showa Zvijezde ležernija u odnosu na prethodnu?

– Ljeti je sve ležernije, a ova sezona definitivno ima ljetni feeling. To naravno ne znači da nam je išta lakše kad su u pitanju kandidati – to su i dalje ozbiljno talentirani ljudi koje, nakon što otpjevaju svoj ljetni hit, vjerojatno čeka glazbena karijera za sva godišnja doba.

ODMARAM GLAVU

Nedavno ste promovirali novu knjigu »#Prekid«. Planirate li već sljedeću? Znate li o čemu ćete pisati?

– Ne planiram sljedeću knjigu, tek sam izdala ovu, sad je vrijeme da malo odmorim glavu. Pišem kolumne već 7 godina, svaki tjedan, ali knjiga je nešto sasvim drugačije… kombinacija želje da ju što prije završiš i straha da nećeš moći - pisanje knijge nije baš opuštajuća aktivnost. To ne znači da više nikad ne želim, samo da je sad vrijeme da se malo pozabavit drugim stvarima.

Kako je ponovo biti »glas naroda«?

– Uživala sam u toj ulozi prošle sezone i opet uživam. Moja uloga je vrlo ležerna, ne moram se opterećivati fjoretima, falsetima i A-frazama, ja sam tu samo da slušam i zamišljam bih li nekoga htjela čuti na radiju ili ne. Plus, opet sjedim pored Nine Badrić i opet se malo družim s Grašom – ovo je najbolji posao na svijetu.

Hoćemo li vas napokon čuti i kako pjevate?

– Tko zna… sad kad smo doživjeli nešto što bi se trebalo proglasiti državnim praznikom – suze Tončija Huljića – sve je moguće. Možda opet zaplače kad me čuje, ovaj put od muke.