Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Ispis članka: Jurkotić "dignuo" ex premijera: 'Mr. Milanovic, ovdje Mark Russinovich, Microsoft. Imamo prijedlog...' - Novi List

NoviList.hr

Jurkotić "dignuo" ex premijera: 'Mr. Milanovic, ovdje Mark Russinovich, Microsoft. Imamo prijedlog...'

U zdrav mozak

19. siječanj 2017 10:42

Napisao: Ivana Kocijan

Pomogao nam je direktor u Microsoftu Mark Russinovich koji je porijeklom iz Hrvatske. Milanović je dobio poruku s našeg londonskog broja od Marka Russinovicha koji se želi čuti s njim. I upalilo je, Milanović nas je povratno nazvao, kaže Jurkotić

Jurkotić "dignuo" ex premijera: 'Mr. Milanovic, ovdje Mark Russinovich, Microsoft. Imamo prijedlog...'

RIJEKA Nakon brojnih pokušaja Davor Jurkotić konačno je uspio – u popularnu emisiju »U zdrav mozak« uspio je »dovesti« sada bivšeg premijera i bivšeg predsjednika SDP-a Zorana Milanovića. Snimku njihovog zanimljivog razgovora bit će moguće pretpremijerno pogledati danas u Dnevniku Kanala Ri u 18,00 sati, a nacionalna premijera bit će večeras u RTL Direktu kod Zorana Šprajca.

Dobro pripremljen

Od sutra će video biti dostupan na gotovo svim portalima te na Facebooku ili Youtubeu. Dovoljno je da sutra čitatelji posjete www.uzdravmozak.com.

O tome kako je uspio doći do bivšeg premijera Milanovića, Jurkotić nam je rekao:

– Pomogao nam je direktor u Microsoftu Mark Russinovich koji je porijeklom iz Hrvatske. Naravno, pomogao je posredno, jer s Milanovićem sam upravo ja bio Mark. Krenuli smo tako da je bivši premijer Milanović na svoj mobitel dobio poruku s našeg londonskog broja od Marka Russinovicha koji se želi čuti s njim.

Poruka je glasila »Postovani Mr. Milanovic, molio bih Vas da mi se sto prije javite vezano za jedan poslovni prijedlog. Mark Russinovich, Microsoft«. I upalilo je, Milanović nas je povratno nazvao. Zanimljivo je da se Milanović pripremio za taj razgovor te je znao gotovo sve o dotičnom Marku Russinovichu. Vidi se da se pripremio, odnosno da je koristio Google (smijeh). Pohvalno u svakom slučaju.

Do bivšeg premijera Jurkotić i njegovi suradnici na sve moguće načine pokušavaju doći već već dvije godine.

– Bilo je to jako teško iskustvo. Baš smo uporni, ali Milanović je još uporniji jer se nikada do sada nije javio na telefon. Doduše, nije se ni sada javio na poziv, ali je poruka učinila svoje (smijeh). Sjećam se da smo zvali iz srbijanske Vlade, bio sam povratnik iz Amerike, visoki dužnosnik njemačke Vlade, ali nisam uspio. Sada je pao, konačno. Ali zanimljivo je to da su mi SDP-ovci tvrd orah.

Zvali smo baš sve SDP-ovce, ali svi, gotovo svi su me jako brzo skužili Većina su naši gledatelji, čak i fanovi. Moram tu izdvojiti Arsena Bauka, Branka Grčića i Gordana Marasa koji su baš fanovi. Tu moram izdvojiti i jednog HDZ-ovca kojeg smo zvali gotovo deset puta, ali je svaki put shvatio u prvih nekoliko sekundi. Bio je to Gordan Jandroković, otkrio je Jurkotić.

Top priča

Ovoga puta do bivšeg je premijera uspio doći zahvaljujući dobroj pripremi, ali i činjenici da Milanoviću nova poslovna funkcija pruža više slobodnog vremena.
– Reći ću iskreno, ovog nam se puta posrećilo vjerojatno zato jer smo se dobro pripremili, ali i zato jer Milanović više nije premijer pa ima više vremena. Možda i zato jer se ovdje radilo o jednom poslovnom prijedlogu, a znamo da Milanović ima tvrtku za konzultantske usluge te da se planira baviti biznisom. Priča nam je bila top. Između ostaloga jer ga zove direktor iz Microsofta, a znamo čime se Microsoft bavi.

Uglavnom, priča je bila da Microsoft pokreće brze brodske – katamaranske linije iz Dalmacije u Italiju. Da, nema veze s Windowsima, Xboxom i Officeom (smijeh). Uglavnom, to je nešto između brodova i katamarana koji mogu jako brzo ploviti, a mogu i pod vodu, i letjeti i svašta. Sve ga je jako zanimalo. Ono, komentirao je kako su to baš moćni strojevi, da to puno košta. Moram ozbiljno reći da je Milanović pun dobrih ideja, pametan i da Hrvatskoj može biti žao što ga je izgubila. Ne govorim to samo na temelju službenog dijela poziva nego i onog nakon toga, dodao je.

Deveta sezona

Trenutno pratimo devetu sezonu emisije »U zdrav mozak« koja je donijela mnoge novosti na male ekrane.

– Između ostaloga, pokrenuli smo svojevrsni specijal »U zdrav mozak Celebrity« gdje poznati zajedno sa mnom zovu poznate. To se pokazalo jako dobrim, postiže jako dobru gledanost. Općenito je gledanost ove sezone vrhunska. Stvarno hvala svima. Zvali smo mnogo poznatih: Ivana Hercega, Roberta Kurbašu, Matu Jankovića, Milorada Pupovca, Darka Milinovića, Jelenu Glišić, Luku Nižetića, Mirka Filipovića, Tinu Katanić i nezaobilaznog Vojislava Šešelja.

Pravi gospodin

Razgovor bivšeg premijera i »direktora u Microsoftu« potrajao je desetak minuta. O čemu su sve razgovarali gledatelji će doznati danas.
– Nakon 10. minute sam već počeo pretjerivati pa sam počeo govoriti da ti brodovi u slučaju problema na moru mogu i poletjeti. E, tada je k'o iz topa rekao »U zdrav mozak, jeste me!«. No, i tada je bio jako simpatičan i drag. Moram reći da se pokazao kao pravi gospodin. Komentirao je naše ostale pozive političarima, pogotovo onaj s Vučićem gdje sam ja bio Milanović.

Zanimljivo je bilo kada je rekao da su u Vladi tada baš mislili kako sam došao do Vučića. Čak mi je i rekao da je sinu pokazivao taj poziv, ali da je sinu bilo toliko neugodno da više nije mogao gledati (smijeh), zaključio je Jurkotić dodavši kako svi fanovi emisije »U zdrav mozak« sljedećeg tjedna mogu pogledati kako se u njoj snašao novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić.