Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Ispis članka: Harry i Meghan čekaju prinovu! No njihovo dijete neće dobiti titulu princa ili princeze - Novi List

NoviList.hr

Harry i Meghan čekaju prinovu! No njihovo dijete neće dobiti titulu princa ili princeze

Kraljevska beba

15. listopad 2018 19:21

Napisao: P. N.

Vojvotkinja od Sussexa trudna je oko dvanaest tjedana, a prinova se očekuje idućeg proljeća, otkrivaju iz Palače Kensington.

Harry i Meghan čekaju prinovu! No njihovo dijete neće dobiti titulu princa ili princeze

Radosna se vijest o trudnoći Meghan Markle proširila diljem svijeta otkako su vojvotkinja od Sussexa (37) i njen suprug princ Harry (34) danas stigli u Sydney povodom 16-dnevnog putovanja Australijom i Novim Zelandom.

Iz Kensingtonske palače javljaju da je mladi kraljevski par "ushićen što može podijeliti ovu sretnu vijest s javnošću". Prinova se očekuje u proljeće iduće godine, a prvi potomak Meghan i Harryja nalazi se na sedmom mjestu u redu za britansko prijestolje.

Navodno je vijest o trudnoći prva saznala kraljica, a potom i članovi uže obitelji tijekom okupljanja u petak, povodom vjenčanja Harryjeve sestrične princeze Eugenije.

Upravo su se na dan vjenčanja pojavile sumnje mnogih da bi Meghan mogla biti trudna jer se novopečena vojvotkinja pojavila u nešto širem i tamnom kaputiću koji skriva njen, inače vitak struk.

Glasine su se pojačale upravo dolaskom u Sydney - mjesto prvog zajedničkog kraljevskog putovanja para nakon vjenčanja - gdje su mediji opazili kako Meghan preko trbuha nosi dvije fascikle.

Njihovo dijete bit će prvi bratić ili sestrična princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu, no neće dobiti titulu princa ili princeze osim ako kraljica ne odstupi s trona prije rođenja djeteta.

Kraljevski biograf Robert Hardman za BBC je objasnio da će dijete dobiti titulu lord ili lady kao što je to slučaj sa svom djecom vojvotkinja i vojvoda, budući da princ Harry nije u direktnoj liniji za nasljedstvo trona.

Vijest o prinovi razveselila je kraljicu i ostale članove kraljevske obitelji, a čestitke su uputili i svi visoki britanski dužnosnici.