Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. veljače 2020.
Ispis članka: Rijeka Dance Spektakl: Nitko od plesača nije otišao kući bez medalje - Novi List

NoviList.hr

Rijeka Dance Spektakl: Nitko od plesača nije otišao kući bez medalje

Natjecanje u Tower centru

5. svibanj 2018 17:11

Napisao: Ivana Kocijan

Svoje predstavnike u Rijeka Dance Spektaklu imali su: Plesna skupina Porto Ri, PMS Lena, Plesni studio Gym dance, Plesni studio Trinity&Co, RiS dance centar, Plesni centar Beat, Zumba Eli, Stars, Plesni klub Dance Queen, Plesna skupina 5+5, Plesni klub Infinity, Studio Move me, Plesni klub ADC, Plesni klub Fiume, Plesna skupina Vibe i Top chickas

Snimio Vedran KARUZA

RIJEKA Tower Centar Rijeka je ugostio Rijeka Dance Spektakl, tradicionalno natjecanje u kojem sudjeluju plesači iz Hrvatske i inozemstva. Jubilarno petnaesto izdanje poznate riječke plesne manifestacije okupilo je oko 400 plesača različite dobi koji su se žiriju i publici predstavili s više od devedeset plesnih točaka.

Zaljubljenici u plesnu umjetnost natjecali su se u kategorijama Cicibani, Mini i Djeca u prvom dijelu te Juniori i Seniori u drugom dijelu dana.

F55VK14
Rijeka dance spektakl u Toweru / Snimio Vedran KARUZA

Svoje predstavnike u Rijeka Dance Spektaklu imali su: Plesna skupina Porto Ri, PMS Lena, Plesni studio Gym dance, Plesni studio Trinity&Co, RiS dance centar, Plesni centar Beat, Zumba Eli, Stars, Plesni klub Dance Queen, Plesna skupina 5+5, Plesni klub Infinity, Studio Move me, Plesni klub ADC, Plesni klub Fiume, Plesna skupina Vibe i Top chickas.

Svi oni koji su danas slučajno ili namjerno zastali ispred pozornice na 4. katu Tower Centra mogli su svjedočiti nastupima u različitim disciplinama kao što su: show dance, MTV dance, urban, open, rekreacijski ples, balet, jazz dance, musical, lyrical, acro, latino dance, orijentalni rekreacijski ples, modern i cheerleading.

Plesne točke ocjenjivao je žiri u kojem su bili osvajači raznih državnih, europskih i svjetskih odličja. Iz Tower Centra nitko od plesača nije otišao kući bez medalje, najbolji su osvojili i pehare, a nekima su pripale i nagrade iznenađenja.

Kao i prethodnih godina Rijeka Dance Spektakl privukao je brojne znatiželjne posjetitelje, plesače te njihove roditelje i prijatelje koji su pljeskom bodrili svoje favorite.

Odlično raspoloženi natjecatelji i pozitivna atmosfera koji su vladani na natjecanju bili su najbolji dokaz da je cilj ove manifestacije – promoviranje plesa kao univerzalnog jezika neovisno o plesnoj discipline i dobnoj kategoriji – i ove godine ispunjen.