Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
25. travnja 2019.
Ispis članka: Riječki PleteRI rade na novom albumu: 'Čeka nas dugo radno ljeto' - Novi List

NoviList.hr

Riječki PleteRI rade na novom albumu: 'Čeka nas dugo radno ljeto'

Nove pjesme

13. lipanj 2018 13:24

Napisao: Ivana Kocijan

Ovog ljeta imamo brojne svirke. Napravili smo svojevrsni iskorak jer ćemo više nastupati na festivalima i feštama te kao predgrupa renomiranim izvođačima, a manje u klubovima i barovima, kazao je osnivač grupe Tomislav Maslak

Foto: Dražen Suvić

RIJEKA Riječka grupa PleteRI nedavno je predstavila dvije nove pjesme, »Kamen i prah« i »Srijeda«, kojima najavljuje novi album.
– Ove su dvije pjesme na neki način potpuno drukčije. »Srijeda« je vesela, pjevna stvar koja brzo ulazi u uho, kod nje je naglasak na melodiji i fora refrenu, dok »Kamen i prah« ima određenu težinu, na neki način i misiju da probudi nešto u svima nama.

Tekst je realističan i motivirajući, nadam se... Svi smo mi nezadovoljni sa puno toga oko nas, ali ne poduzimamo ništa ili barem ne dovoljno i pjesma govori o tome. Ljudi, probudimo se, toliko se toga ipak da popraviti, pogotovo ako se udružimo, pokrenemo zajedno. Obje pjesme sjajno su primljene kod naše publike, radiopublike i raznih ljudi koji su ih mogli poslušati i pogledati na internetu. To nas jako veseli! Autor teksta obje pjesme je Ivica Swen Maslak, glazbu potpisujemo uglavnom svi, ali budući da se nekoga mora izdvojiti, to smo Matija Lukanić i ja na pjesmi »Srijeda« i Niko Petković i ja na pjesmi »Kamen i prah«. U aranžman su uključeni svi tako da spomenimo i Svena Marenkovića i Mladena Popovića Plopya, otkrio je gitarist i osnivač grupe Tomislav Maslak.

Bend koji ove godine obilježava 15 godina rada novi će nosač zvuka objaviti početkom sljedeće godine. Uz dvije navedene pjesme, na njihovom drugom nosaču zvuka naći će se još neke pjesme koje su završili, poput »Born to live alone«, »Posljednji krik« i »Na dnu«, a u planu je i snimanje nekoliko spotova. Kako doznajemo, na albumu će biti zanimljivih pjesama i malo više društveno-socijalnih tekstova.
Grupu PleteRI čine: Niko Petković, Matija Lukanić, Sven Marenković, Mladen Popović Plopy i Tomislav Maslak. Nedavno su održali jubilarnu 200. svirku, u rodnom gradu, na Gatu Karoline Riječke u sklopu humanitarne akcije za Rotary moto rally i pomoć socijalnim samoposlugama.

– Bilo je to neposredno prije nastupa kolege i prijatelja Nene Belena i Fiumensa i svi smo se sjajno zabavili, rekao je Maslak.
Na Gatu Karoline Riječke PleteRI su nastupili i prošlog tjedna, uz Koktelse, u sklopu Fiumanke. Ovog će petka prvi put nastupiti u lounge baru Captain Hooku Kraljevici.

– Puno putujemo i nastupamo diljem zemlje, a u zadnje vrijeme i u inozemstvu. U zadnje vrijeme održali smo i nekoliko koncerata u Rijeci, odlično posjećenih, i to nam je bio velik gušt. Ovog ljeta, kao i obično, imamo brojne svirke. Napravili smo svojevrsni iskorak jer ćemo više nastupati na festivalima i feštama, proslavama, motosusretima te kao predgrupa renomiranim izvođačima, a manje u klubovima i barovima, zaključio je Maslak.