Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1n
Sutra: 8° 8° 1n
14. prosinca 2019.
Ispis članka: »Vitez tame: Povratak« tijekom vikenda zaradio manje od očekivanog - Novi List

NoviList.hr

»Vitez tame: Povratak« tijekom vikenda zaradio manje od očekivanog

Nakon pokolja u Coloradu

24. srpanj 2012 11:19

Napisao: HINA

U Warner Brosu su očekivali da će film donijeti između 170 i 198 milijuna dolara tijekom vikenda, no s obzirom na tragična ubojstva tijekom projekcije u predgrađu Denvera, kada je ubijeno 12, a ranjeno 58 ljudi, očekivanja nisu ispunjena

Reuters

LOS ANGELES  –  Filmski studio Warner Bros u ponedjeljak je izvijestio kako je zadnji nastavak filma o Batmanu »Vitez tame: Povratak«, na čijoj je projekciji u petak u kinodvorani u Coloradu ubijeno 12 ljudi, tijekom vikenda zaradio 160,8 milijuna dolara u američkim i kanadskim kinima, što je manje od očekivanja i procjena.

U Warner Brosu su očekivali da će film donijeti između 170 i 198 milijuna dolara tijekom vikenda, no s obzirom na tragična ubojstva tijekom projekcije u predgrađu Denvera, kada je ubijeno 12, a ranjeno 58 ljudi, očekivanja nisu ispunjena.

Časopis Variety je izvijestio da je film već u petak zaradio 75 milijuna dolara, što je treća po veličini zarada na početku prikazivanja nekog filma, iza »Harryja Pottera i darova smrti, 2. dio« (91,1 milijun dolara) i »Osvetnika« (80,8 milijuna).

Producenti očekuju da ovaj film bude među najvećim filmskim hitovima godine.