Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Ispis članka: 'Tu u mojoj duši stanuješ': Josipa Lisac u filmu pružila unikatan spoj glazbe i emocije - Novi List

NoviList.hr

'Tu u mojoj duši stanuješ': Josipa Lisac u filmu pružila unikatan spoj glazbe i emocije

Glazbeni film

15. veljača 2019 18:45

Napisao: P. N.

Izvor: Instagram

Ekskluzivna projekcija pod nazivom “Josipa Lisac from Croatia Records studio - Tu u mojoj duši stanuješ”, oduševila je sve one koji su imali priliku uživati u ovakvom specifičnom događaju bez reprize.

Unikatno audiovizualno iskustvo, spoj glazbe i emocije u savršenom ambijentu, rezultiralo je čarolijom i to u prisustvu brojnih kolega i prijatelja Josipe Lisac.

Snimka koja je bila prikazana na velikom platnu CineStara u Rijeci, Zagrebu, Splitu, nastala je u studiju krajem prošle godine, kada je Josipa Lisac okupila ekipu izuzetnih glazbenika s kojima već godinama surađuje: Davora Črnigoja, Josipa Graha, Bornu Šercara i Tonija Starešinića, te krenula u nesvakidašnji pothvat - snimanje albuma koje je trajalo svega šest sati.

Danas gotovo nezamislivu pojavu, Josipa je pretvorila u stvarnost. Ako se tome doda činjenica da je uz ekipu snimatelja, koju je predvodio sjajni Marko Zeljković, ovaj materijal snimljen po prvi put u studiju s 4K kamerama i u Dolby 5.1 tehnici, možemo reći da ovo glazbeno izdanje može stati uz bok svjetskim izdanjima, piše na web stranici Josipe Lisac.

josipa

Uz kultne hitove “Dok razmišljam o nama”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “Hir, hir, hir”, “Magla” te uz Josipine omiljene suradnike, nastala je prava čarolija.

Na platnu je prikazano dvanaest pjesama u novim i jazz aranžmanima kao presjek Josipine karijere koja traje više od 50 godina. Njezina intimna razmišljanja između pjesama, fascinantan glas i originalne interpretacije, dokaz su njezine neponovljivosti.

Premijeri su prisustvovali: Đurđa Tedeschi, Alka Vuica, Matija Vuica i Jurica Popović, Aleksandar Dragaš, Davor Hrvoj, Željko Bebek, Siniša Škarica, Zlatko Turkalj, Matija Cvek, Antonio Franić, Zvončica Vučković, Dalibor Petko, Saša Šekoranja i mnogi drugi.