Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
17. studenoga 2019.
Ispis članka: Kolege se opraštaju od velikog glumca: "Samo je jedan Ivo Gregurević" - Novi List

NoviList.hr

Kolege se opraštaju od velikog glumca: "Samo je jedan Ivo Gregurević"

Odlazak velikana

3. siječanj 2019 07:49

Napisao: Portal Novilist.hr

Ljudino velika i luda, sretan put, oprostio se Dalibor Matanić

Foto Screenshot Instagram Nataša Janjić

RIJEKA Kolege se u velikom broju opraštaju od velikog glumca Ive Gregurevića koji je preminuo jučer u 67. godini života.

Glumica Nataša Janjić oprostila se uz fotografiju s Dana hrvatskog filma u Orašju gdje su pozirali s kolegicom Sandrom Lončarić. 

- Samo je jedan Ivo Gregurević, napisala je te 2015. godine.

Filmski redatelj Dalibor Matanić kaže da je Ivo na snimanju filma 'Kino Lika' imao moždani udar, a već dva mjeseca nakon imao jedno od najluđih snimanja ikad.

- 'Ćaću' smo snimali 2011. i rekao si nema veze što nema 'para', bitno da se snima i napokon da mi netko nudi improvizaciju.

Sjećam se da si se rasplakao kad sam ti rekao me podsjećaš na moga djeda. Ljudino velika i luda, sretan put, oprostio se Matanić.

Književnica Julijana Matanović javno se zahvalila Gregureviću na svim ulogama.

- Prošla je godina bila bolna, zauvijek su otišli najveći. Nadala sam se da će 2019. biti sretnija! I odmah, na početku, napušta nas veliki, najveći Ivo Gregurević, dečko iz Donje Mahale. Hvala ti, dragi Ivo na svim ulogama, na danima koje si u bolnici proveo uz svog prijatelja Ivu - Ivandu, Magdaleninog oca.

Nastavite vas dvojica i Gore razgovarati o filmovima, o Savi, o vašoj plovidbi gumenim čamcem od Zagreba do Orašja, tamo neke sedamdeset i osme... Počivaj u miru. Za nas ćeš živjeti dok mi živimo, napisala je Matanović u svom oproštaju.

Velika tuga, jedna od najvećih, rekao je kazališni glumac Đorđe Kukuljica.

- Prekrasan glumac. Jedan od najvećih. Prije nekoliko dana smo glumili zajedno, bilo je sve u redu, rekao je Kukuljica za 24 sata.

Nakon predstave 'Svaki tvoj rođendan', javio se ožalošćeni Goran Grgić.

- Veliki šok za sve nas. Ne mogu vjerovati, radio sam s njim puno, bio je genijalan glumac. Na setu srdačan, dobre volje. Ma veliki gubitak čovjeka i glumca, rekao je.

Neka mu je laka ova hrvatska zemlja. Bio je veliki glumac i veliki čovjek, izjavila je Anja Šovagović Despot.

- Zadužio je kulturu. Prije nekoliko godina dobio je najgradu za najboljeg glumca koja se zove po mom ocu Fabijanu Šovagoviću. Tada sam bila najponosnija u životu, rekla je za 24 sata.