Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Ispis članka: Kastav Film Festival počinje u petak u Gradskoj loži i na Fortici - Novi List

NoviList.hr

Kastav Film Festival počinje u petak u Gradskoj loži i na Fortici

Svi na brdo

16. lipanj 2011 08:17

Napisao: Andrej Petrak

Tijekom dva dana bit će prikazano više od pedeset filmova pristiglih iz više europskih zemalja

foto S.DRECHSLER

KASTAV – Treće izdanje Kastav Film Festivala kreće u petak točno u 21 sat, istovremeno na dvije lokacije, Gradskoj loži i parku Fortica, u organizaciji Centra mladih Kastva i Udruge studenata Inicijativa kulturalnih studija.

Tijekom dva dana bit će prikazano više od pedeset filmova pristiglih iz više europskih zemalja, uključujući Irsku, Mađarsku, Srbiju, Sloveniju, Makedoniju, Hrvatsku, Španjolsku i Njemačku. Sve projekcije su besplatne, zahvaljujući financijskoj potpori Grada Kastva i Sveučilišta u Rijeci. 

 – Kastav Film Festival poseban je zbog toga što se ne radi selekcija prijavljenih radova, već se prikazuju svi pristigli filmovi. Nepostojanjem žirija te sustava nagrađivanja Festival radi odmak od natjecateljskog karaktera ostalih festivala, a ovakav koncept odlično je prihvaćen i kod domaćih i stranih producentskih kuća, s kojima je ove godine ostvarena vrlo dobra suradnja, objašnjavaju iz KFF-a.

Festival završava u subotu u ponoć, a program prikazivanja bit će dostupan na web stranici festivala kastavfilmfestival.com i na info-pultu tijekom trajanja festivala.