Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
23. ožujka 2019.
Ispis članka: Helen Mirren želi glumiti Donalda Trumpa: 'Riječ je o iznimnom šekspirijanskom liku' - Novi List

NoviList.hr

Helen Mirren želi glumiti Donalda Trumpa: 'Riječ je o iznimnom šekspirijanskom liku'

Govor u Školi za film

14. studeni 2017 11:37

Napisao: HINA

»Mislim da bih bila vrlo komična kao Trump. Evo već imamo gotovo istu frizuru. Koji fascinantan lik i nevjerojatan karakter. Zapravo je stvaran lik, a stvarni je život puno zanimljiviji od svega što možemo izmisliti. Rekla bih da ima izvjesnu šekspirijansku crtu. Zapravo je izniman šekspirijanski lik, a možda će završiti i šekspirijanskim padom..., ne znam, ali u svakom slučaju poseban lik«, rekla je dama Helen Mirren

Reuters

LOS ANGELES Britanska oskarovka Hellen Mirren u nedavnom je govoru pred plaznicima Škole za film i televiziju Loyola Marymount sveučilišta u Los Angelesu izjavila da bi jako voljela glumiti američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Variety.

»Mislim da bih bila vrlo komična kao Trump. Evo već imamo gotovo istu frizuru. Koji fascinantan lik i nevjerojatan karakter. Zapravo je stvaran lik, a stvarni je život puno zanimljiviji od svega što možemo izmisliti. Rekla bih da ima izvjesnu šekspirijansku crtu. Zapravo je izniman šekspirijanski lik, a možda će završiti i šekspirijanskim padom..., ne znam, ali u svakom slučaju poseban lik«, rekla je dama Helen Mirren.

»Iskreno, čini mi se da ne bi bilo previše teško proniknuti u njegovu psihu. Ne znam o njemu puno, no kad bih ga glumila najprije bih dobro proučila njegovo školovanje, obitelj, majku, oca..., odnosno kakav je bio kao dijete, jer to je dijete još prisutno u njemu«, ocijenila je Mirren.

Trumpa već više desetljeća, dakle i prije nego što je postao američki predsjednik, utjelovljuju i parodiraju razni zabavljači i glumci.

Među njima su Alec Baldwin, Jimmy Fallon, Johnny Depp, Darrell Hammond, čak i još jedna oskarovka Meryl Streep.