Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
18. veljače 2019.
Ispis članka: U subotu besplatni dermatološki pregled na gradskoj plaži u Crikvenici - Novi List

NoviList.hr

U subotu besplatni dermatološki pregled na gradskoj plaži u Crikvenici

Inicijativa dm-a

27. srpanj 2018 11:07

Napisao: P. N.

U subotu besplatni dermatološki pregled na gradskoj plaži u Crikvenici

U subotu, 28. srpnja, na gradskoj plaži u Crikvenici održat će se besplatni dermatološki pregled koji dm organizira u sklopu inicijative "Sunce se nosi bezbrižno". U Crikvenici će madeže i promjene na koži od 16 do 19 sati pregledavati doc. dr. sc. Marija Buljan te će svim posjetiteljima biti na raspolaganju za pitanja i stručne savjete.

Uz besplatni pregled koji dm organizira u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom s ciljem prevencije bolesti kože te edukacije o zaštiti od UV zračenja, djeca će u sklopu zabavno-edukativnih radionica moći naučiti sve detalje o važnosti sigurne igre na suncu.

Samo prošle godine dm-ovim besplatnim pregledima pristupilo je 1.830 građana, a na daljnje liječenje i praćenje upućeno je 166 pregledanih građana i to zbog atipičnih madeža, karcinoma kože te melanoma. Nakon što su pregledali i savjetovali više od 1.800 ljudi, dermatolozi Hrvatskog dermatvenerološkog društva zaključili su kako većina ljudi dobro zna kako i zašto se zaštititi od sunca, ali jako malo njih to znanje primjenjuje.

Stoga pristupite besplatnom dermatološkom pregledu te od stručnjaka Hrvatskog dermatovenerološkog društva saznajte detalje o rizicima izlaganja UV zračenju i kako se najbolje zaštititi od negativnih posljedica izlaganja suncu.