Provedba projekata

Slaven Tolj privremeno ne može obavljati poslove u MMSU-u i EPK-u, imenovana zamjena

Nela Valerjev Ogurlić

Snimio Manuel ANGELINI

Snimio Manuel ANGELINI



Slaven Tolj, umjetnički direktor projekta Rijeka EPK 2020 i ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti doživio je nedavno moždani udar, zbog čega privremeno neće moći obavljati ove poslove. Prema riječima suradnika, Tolj se uspješno oporavlja, na kućnoj je njezi u Dubrovniku, ali nemoguće je prognozirati koliko će biti na bolovanju – tim više što je ovo drugi moždani udar koji je pretrpio u dvije godine.


Eminu Višnić, direktoricu tvrtke Rijeka 2020 i Ivana Šarara, pročelnika Odjela za kulturu Grada Rijeke pitali smo što će Toljevo izbivanje značiti za MMSU i EPK 2020 u kojem ima ključnu ulogu, no njihovo je mišljenje da se ono neće značajnije odraziti na planirane projekte. Naime, kao umjetnički direktor EPK-a Tolj je većinu posla već napravio i to treba samo operativno provesti, što nije njegova zadaća. Stoga će više nedostajati kao direktor MMSU-a, smatra Šarar, koji nam je rekao:


– Dok je Slaven Tolj na bolovanju poduzimamo sve što je potrebno kako bi se sve aktivnosti MMSU-a, one redovne i one u kontekstu EPK-a, odvijale po planu. Ivo Matulić je opunomoćen kao zamjena do Slavenovog povratka, tako da MMSU ima formalno vodstvo. Započeli smo niz sastanaka Odjela i djelatnika Muzeja kako bismo zajednički planirali privremena kadrovska pojačanja, kojima bismo pokušali nadomjestiti Slavenovo odsustvo.




Emina Višnić ističe da su sve ključne odluke vezane uz umjetničku direkciju programa Prijestolnice donesene te će se daljnji rad na strukturiranju programa nastaviti u tom okviru. Osim toga, s Odjelom za kulturu i MMSU-om operativno dogovaramo pojedine programe koje unutar EPK-a provodi Muzej, rekla nam je Višnić.