Slijedi koncert

Radionica blues i jazz gitare s velikim majstorom Johnom Stowellom u petak u Tunelu

Portal Novilist.hr

John Stowell / Foto promo

John Stowell / Foto promo



RIJEKA U Tunelu će u petak biti održana radionica blues i jazz gitare s jednim od najpoznatijih živućih jazz gitarista i edukatora, John Stowellom, u terminu od 15 do 18 sati i koncert kvartera Stowell & Majstorović kvarteta s ritam sekcijom Bojan Skočilić (kontrabas) i Rajko Ergić (bubnjevi) od 21 sat.


John Stowell rođen je u New Yorku 1950. i godine možemo slobodno reći da se radi o ikoni jazz gitare. Koncertira od kraja ’60-ih godina prošlog stoljeća, a njegova biografija govori sama za sebe.


Zoran Majstorović je višestruko nagrađivani riječki jazz glazbenik, gitarist, multiinstrumentalist, aranžer i kompozitor.




Radionica je namijenjena gitaristima svih uzrasta i stupnjeva predznanja, ali i drugim instrumentalistima i pjevačima koji žele proširiti svoje glazbeno znanje. Potrebno je donijeti vlastiti instrument, a tijekom radionice polaznicima će biti podijeljeni materijali po kojima će se raditi.


Teme i koncepti koji će se obrađivati: ritam – osnove ritma i sistemi ritmičkog fraziranja; harmonija – od osnova do napredne harmonije; melodija – što je melodija i kako je stvoriti; tehnike sviranja gitare; improviziranje; sviranje u raznim formacijama; jazz blues i jazz standardi. Cijena sudjelovanja u trosatnoj radionici je 200 kn, a više informacija može se dobiti na [email protected].


Tunelarine/naplate za uživanje u koncertu nema. Izvođači sviraju »na šešir«.