Kazališna radionica

Počeli upisi u kazališnu radioicu: Malik ponovo otvorio vrata mladima

Kim Cuculić



RIJEKA Voditeljica Kazališne radionice »Malik« Denis Kirinčić najavila je upise u novu školsku godinu. Kako je podsjetila, »Malik« je počeo s radom 2000. godine i dosad je kroz njega prošlo 1.300 polaznika.


– Kazališna radionica »Malik« bavi se kazališnom umjetnošću djece i mladih, koja objedinjuje pedagoške i umjetničke principe i metode rada. Djeca i mladi između 5 i 25 godina upisuju se vlastitim izborom. Ne postoji audicija za upis, kako bi se svima dala jednaka mogućnost bavljenja dramskom aktivnošću. Polaznici time oplemenjuju svoje slobodno vrijeme, educiraju se i stječu dragocjeno iskustvo u segmentu koji nije zahvaćen odgojno-obrazovnim sustavom u Hrvatskoj. Zbog izuzetne kvalitete rada, 2011. smo uvršteni u prioritete i strategiju Grada Rijeke. Naš rad podržavaju PGŽ, Ministarstvo kulture, MZOŠ, Kultura nova i Rijeka 2020 – istaknula je Kirinčić.


U ovoj školskoj godini održavat će se razne radionice, a profesionalno vođenu kazališnu predstavu prema knjizi »Kod kuće je najgore« E. Kishona režirat će Denis Kirinčić. Upisi se vrše do 15. listopada, ali se moguće upisati i tijekom cijele godine. Više informacija može se naći na www.malik.hr i na broj 091/587-32-96.