Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 1
Sutra: 19° 19° 1
14. listopada 2019.
Ispis članka: Noć performansa u Filodrammatici, Performacije ove godine u sedam gradova - Novi List

NoviList.hr

Noć performansa u Filodrammatici, Performacije ove godine u sedam gradova

Deseto izdanje

15. lipanj 2018 09:02

Napisao: Kim Cuculić

Noć performansa u Filodrammatici, Performacije ove godine u sedam gradova

RIJEKA Festival Perforacije ove se godine održava po deseti put diljem Hrvatske od 11. lipnja od 13. kolovoza i to u sedam gradova.

Nakon Dubrovnika i Splita, sljedeća postaja je Rijeka – program »Noć performansa« na rasporedu je 19. lipnja od 21 sat u Filodrammatici. Karen Nielsen iz Danske dolazi s performansom »Party Conversation«, izvedbom koja se temelji na rukopisu za promjenjivi broj izvođača koji je napisala Karen Nhea tijekom svog boravka u Zagrebu.

»Party Conversation« izvest će Petra Drevenšek, Dora Fodor, Teuta Gatolin, Tara Ivanišević i Karen Nhea. Luana Lojić iz Hrvatske predstavit će se »Fonotekom nečujnog: Zvuk H« – početkom skupljanja, sintetiziranja i materijaliziranja nečujnih zvukova. Nikolina Butorac iz Hrvatske u radu »Iza crvenog«, performativnim činom materijalizira svoju ukočenost pred okolinom i društvom koje je uglavnom indiferentno prema suvremenim kreativnim izričajima.

Program Perforacija u Rijeci dio je djelovanja Mreže izvedbenih umjetnosti, uz podršku zaklade Kultura Nova. Program se provodi u partnerstvu s udrugom Prostor Plus. Ulaz je slobodan.