Popularni koncerti

Beč iz Rijeke gledan: Besplatni koncert okupio mnoštvo slušatelja

Kim Cuculić

Božićni koncert »Vama za Badnjak« zbora Opere HNK-a Ivana pl. Zajca pred kazališnom zgradom okupio je mnoštvo oduševljenih slušatelja i stvorio posebno blagdansko ozračje na trgu ispred Kazališta



RIJEKA » Popularni Novogodišnji koncerti riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra riječke Opere, ove godine pod nazivom »Beč iz Rijeke gledan« i pod dirigentskim vodstvom maestra Miroslava Homena i maestra Roberta Homena, na programu su večeras te 29. i 30. prosinca s početkom u 20 sati.


   Atraktivan program, uz neizostavne i omiljene, šarmantne i vesele polke i valcere glazbene dinastije Strauss koji i danas zrače svježinom i radošću, donosi i poznate Intermezzo i Sequadillu iz Bizetove opere »Carmen«, potom Dvorakove Slavenske i Brahmsove Mađarske plesove, a slušat će se i arije iz Bizetovih, Puccinijevih i Delibesovih opera. U njihovoj izvedbi nastupit će mlade članice riječkog opernog ansambla, sopranistica Anamarija Knego i mezzosopranistica Ivana Srbljan.


   Božićni koncert »Vama za Badnjak« zbora Opere HNK-a Ivana pl. Zajca pred kazališnom zgradom okupio je mnoštvo oduševljenih slušatelja i stvorio posebno blagdansko ozračje na trgu ispred Kazališta. Poklonivši im nadahnutu prigodnu izvedbu na Badnje jutro, zbor pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića, razveselio je građane svih uzrasta. Zahvaljujući poklonu wine bara »Kod Zajca« uživalo se i u kuhanom vinu, a svečano raspoloženje osigurao je repertoar najljepših božićnih pjesama, domaćih i stranih naslova.