EPK

27 susjedstava: Mreže kina na egzotičnim i dislociranim lokacijama

Danijela Bauk



RIJEKA – Vođeni idejom izmještanja različitih kulturno-umjetničkih sadržaja u neobične i dislocirane prostore, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, ovog ljeta donosi program Mreže kina na egzotičnim lokacijama.


– Njime nastojimo povećati broj programa na lokacijama izvan uobičajenih turističkih ruta, fokusirajući se na život zajednice i kulturu svakodnevnog življenja. Programi se tako održavaju na netipičnim lokacijama prikladnim za filmske projekcije: u ulozi kina su kafići, klubovi, domovi kulture, galerije, igrališta, plaže, a sve s ciljem buđenja interesa šire publike za dokumentarni film i razvijanja dijaloga o važnim društvenim temama.


Programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 i KineDok, zajednički projekt sedam europskih filmskih organizacija za alternativnu distribuciju dokumentaraca, uzbudljivo filmsko ljeto donose u čak deset susjedstava diljem Primorsko-goranske županije: u Delnice, Gomirje, na Drenovu, u Lovran, Novi Vinodolski, Vrbnik, Matulje, Kostrenu te na otoke Rab i Unije. Program je otvoren 2. kolovoza u Delnicama i na Drenovi, nastavljen sinoć u Matuljima, a nastavlja se 9. kolovoza u Delnicama i Lovranu. U Delnicama će tako biti prikazan »Fotbal Infinit (Beskonačni nogomet« u parku kralja Tomislava u 20 sati, a u Lovranu će s početkom u 21 na Trgu sv. Ivana biti prikazan »Exit (Izlaz)«. Više detalja i satnice, te cijelokupni program može se pogledati na stranicama Rijeke 2020.