Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Ispis članka: U Madridu predstavljena knjiga hrvatske drame - Novi List

NoviList.hr

U Madridu predstavljena knjiga hrvatske drame

Salon kazališnih knjiga

3. prosinac 2017 15:46

Napisao: HINA

Autori hrvatskih drama su Lada Kaštelan, Vedrana Klepica, Ivor Martinić, Mate Matišić, Nina Mitrović i Tomislav Zajec

NL arhiva

MADRID U Madridu su predstavljene dvije knjige drama, Suvremena španjolska drama na hrvatskom i Suvremena hrvatska drama na španjolskom, čime su hrvatski autori drama i ove godine osvanuli na španjolskom tržištu.

Knjige su predstavljene na 18. Međunarodnom salonu kazališnih knjiga koji je u glavnom gradu Španjolske počeo u petak a završava u nedjelju. Autori hrvatskih drama su Lada Kaštelan, Vedrana Klepica, Ivor Martinić, Mate Matišić, Nina Mitrović i Tomislav Zajec, a španjolskih Jose Luis Alonso Desantos, Ignacio Amestoy, Juan Mayorga, Ignacio del Moral, Jerónimo Lopez i Juan Carlos Rubio.

Nakon predstavljanja u Madridu dvije knjige će biti predstavljene i u Zagrebu u ožujku iduće godine. Njih je objavio Hrvatski centar ITI u suradnji sa španjolskom Udrugom dramatičarki i dramatičara te nakladnikom Ediciones Antigona.

Prevoditeljica obje knjige je Nikolina Židek, a urednica Željka Turčinović. Taj zajednički hrvatsko-španjolski projekt započeo je 2015. u Madridu na tadašnjem Međunarodnom salonu kazališnih knjiga a sada je kulminirao. Dvije strane su najavile nastavak suradnje putem organiziranja radionica i razmjene hrvatskih i španjolskih dramaturga

Uz izlagače iz Španjolske i Hrvatske na ovogodišnjem sajmu su bili i izdavači iz Argentine, Francuske i SAD-a.