'Luka pošte'

Riječaninu Valeriu Orliću povelja na festivalu književnosti u Kijevu

P. N.

Valerio Orlić

Valerio Orlić

Osmog rujna 2019. u nominaciji 'Poezija' - povelju je dobio pjesnik iz Republike Hrvatske, Riječanin Valerio Orlić



Riječaninu Valeriu Orliću dodijeljena je povelja na 3. međunarodnom festivalu književnosti “Luka pošte” u Kijevu.


Odlukom prosudbenog Vijeća iz Kijeva s 3. međunarodnog književnog festivala-natjecanja ‘Luka pošte’ (‘Poštarski pomol’), koji je organizirao Kijevski fond za kulturu „Boris Oliynyk“, u Ministarstvu kulture Ukrajine, 8. rujna 2019. godine u nominaciji ‘Poezija’ – povelju je dobio pjesnik iz Republike Hrvatske, Riječanin Valerio Orlić.


Dokumente o nagradi potpisali su predsjednik ukrajinskog Fonda za kulturu “Boris Oliynyk” u Ministarstvu kulture Ukrajine, akademik OD Bakumenko, kao i predsjednica festivala i članica Nacionalne Unije pisaca Ukrajine Tatiana Borisova Kudinova.




Valerio Orlić dobitnik je više međunarodnih književnih nagrada u Makedoniji, Srbiji, Bugarskoj, Italiji…


Godine 2018. dobitnik je prestižne europske nagrade “Homer” u Bruxellesu (Belgija). Počasni je predsjednik i osnivač Hrvatskog književnog društva, te redovni član Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih haiku pjesnika i počasni član Saveza nezavisnih bugarskih pisaca.


Urednik je više od 60 naslova, objavio je 22 knjige, pokretač je časopisa za kulturu “Književno pero” i “Krik”, Festivala književnosti “Dani prijatelja knjige” Rijeka, znanstvenih skupova “Petar Kanavelić i Korčula” i “U spomen na književnika Antu Zemljara” (grad Pag), Umjetničke kolonije “Riječ u kamenu” (Povljana, otok Pag), haiku susreta Borivoj Bukva (Rijeka) i Riječkih književnih jutra…