Zajc

Večeras premijera “Malog princa”: Priča o malom biću s asteroida B 612

Kim Cuculić

Foto Dražen Šokčević

Foto Dražen Šokčević



»Čovjek samo srcem dobro vidi«, jedan je od najpoznatijih citata iz »Malog princa« Antoinea de Saint-Exupéryja, koji će u adaptaciji Ivane Đule i u režiji Renate Carole Gatice, a u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih »Kamov« HNK-a Ivana pl. Zajca i Gradskog kazališta Pula, biti premijerno izveden večeras na velikoj pozornici »Zajca« s početkom u 19.30 sati.


– Malo je takvih priča koje smo u djetinjstvu pročitali, a čitamo i danas, iznova i iznova. Jer priča o malom biću s asteroida B 612 nikada neće zastarjeti. Ona je tu za svaku novu generaciju i za sve nas koji je ponovo čitamo nekim novim klincima. Jednako dirljiva i jednako potrebna za odrastanje, ističe autorica adaptacije i dramatuginja Ivana Đula.


Vanja Paulić, polaznik »Kamova«, koji će se s Lukom Babićem izmjenjivati u ulozi Malog princa, kaže: »Mislim da je ovo djelo koje svi moraju pročitati, pa je onda ovo predstava koju bi svi trebali pogledati…«




Slično razmišlja i djevojčica Elena Kolić, koja će u alternaciji s Lucijom Štifanić tumačiti ulogu Ruže. U predstavi za djecu i odrasle glume i ostali mali polaznici »Kamova«, pa tako Zbor avijatičara čine Antonio Valenčić, Matea Blažević, David Crnjaković, Nika Miculinić, Jan Jokić, Ilina Lukić, Leon Hasančević Matijašić, Lora Matijašić, Iva Mačinković, Lucija Pedić, Petra Polić, Lun Žic Paskuči i Dora Smokrović, dok su Zemaljske ruže Dora Katalinić, Nurija Ricken, Karla Šoštarić i Mia Lukić.


Ulogu Avijatičara igra Edi Ćelić, a Kralja Predrag Sikimić. Poslovni čovjek je Giuseppe Nicodemo, Geograf je Anton Plešić, Uobraženku tumači Sabina Salamon, Zmiju Serena Ferraiuolo, a Lisicu Ivna Bruck. Scenografiju potpisuje Breza Žižović, a kostimografiju Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina, dok su oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić.


U veljači sljedeće godine premijerno će biti izvedena i inačica predstave na talijanskom jeziku, »Il piccolo principe«.