Nagrade na FIST-u

Riječkom studiju Gluma i mediji priznanje festivala u Beogradu

Davor Mandić

Romina Tonković u "Dobrom čovjeku iz Sečuana" / Foto Goran PAUCANOVIĆ

Romina Tonković u "Dobrom čovjeku iz Sečuana" / Foto Goran PAUCANOVIĆ

Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana«, u skupnoj izvedbi studenata treće godine preddiplomskog studija Gluma i mediji osvojila je dvije nagrade u konkurenciji dramskih akademija iz nekoliko europskih zemalja



RIJEKA – Studij Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci dobio je još jedno međunarodno priznanje, ovaj put s Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST 13, koji se održao od 19. do 25. ožujka Beogradu u organizaciji Fakulteta dramskih umetnosti, javljaju sa Studija.


Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana«, u skupnoj izvedbi studenata treće godine preddiplomskog studija Gluma i mediji osvojila je dvije nagrade u konkurenciji dramskih akademija iz nekoliko europskih zemalja. Prema odluci žirija (Jovana Tomić, kazališna i radioredateljica, Iva Stefanović, glumica i Tijana Grumić, dramaturginja) nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Romini Tonković za nekoliko uloga. Članice stručnog žirija iznimo su odlučile da na ovogodišnjem FIST-u dodijele i specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru u predstavi.


Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana« nastala je pod mentorstvom redateljice Lenke Udovički i Rade Šerbedžije, uz asistenciju Jelene Lopatić. Za pokret i koreografiju zaslužan je Staša Zurovac, za glazbu Nigel Osborne. Korepetitorica je Valnea Žauhar, a autor pratnje, oblikovatelj instrumenta i izvođač Ivan Valušek. Kostimografiju potpisuju Ivana Butković i Adriana Milić pod mentorstvom Barbare Bourek, a scenografiju Paola Lugarić, kaže se u priopćenju.