Monodrama

Premijera obnovljene predstave »Eva Braun« u petak u Studiju EXIT

Hina

Foto Žarko Bašić / PIXSELL

Foto Žarko Bašić / PIXSELL



Hvaljena i nagrađivana monodrama »Eva Braun» s Dariom Lorenci Flatz u naslovnoj ulozi nakon višegodišnje stanke vraća se u zagrebački Teatar EXIT, i to na njegovu drugu scenu, Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1, gdje će premijera obnove biti upriličena u petak 9. ožujka.


»Nagrađivana predstava ‘Eva Braun’, premijerno postavljena u studenome 2001. u režiji Edvina Liverića prema tekstu suvremenog njemačkog prozaista, dramatičara i scenarista Stefana Kolditza, od 9. ožujka ponovno će postati dio Exitova repertoara«, stoji u najavi.


»Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni«, dodaje se.




Predstava je postavljena kao demistifikacija mita koji još i dan-danas golica razne izdavače i žutu štampu: »Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. ‘Ona je samo željela malo sreće!’«.


Za ulogu Eve Braun Dariji Lorenci dodijeljena je nagrada Zlatni lav za najbolju žensku ulogu na 2. Međunarodnom festivalu Komornog teatra Zlatni lav u Umagu, kao i nagrada za najbolju žensku ulogu na Festivalu glumca u Vinkovcima.


Oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, a zvuka Ivan Marušić Klif. Kostime je osmislila Nataša Mihaljčišin.