Solistička podjela

Novo ruho: Predstavom “Evgenij Onjegin” ravnat će Ville Matvejeff

Svjetlana Hribar

Onjegina i Lenskog – 2. i 4. travnja – tumačit će riječkoj publici omiljeni gosti: finski bariton Waltteri Torikka i slovenski tenor Aljaž Farasin, Tatjanu pjeva Anamarija Knego, a Olgu Ivana Srbljan



RIJEKA Najatraktivnije u  programu svake operne kuće – nakon što prođe premijerno uzbuđenje – su nove solističke podjele koje upravo kvalitetom izvođača dovode u gledalište i onu publiku koja je već vidjela predstavu. 


Riječka koprodukcija s Operom zagrebačkog HNK-a – »Evgenij Onjegin« Petra Iljiča Čajkovskog, u najnovijem  bloku izvedaba, 2. i 4. travnja, ne samo što uvodi nove soliste, već i dirigenta. Izvedbom će ravnati Ville Matvejeff, koji će zasigurno pokrenuti muzičku izvedbu na svoj način, a dvoje ključnih protagonista – Onjegina i Lenskog – tumačit će riječkoj publici omiljeni gosti: finski bariton Waltteri Torikka koji je sve oduševio ulogom Don Givannija i slovenski tenor Aljaž Farasin, riječki Alfredo u »Traviati«, Don Jose u »Carmen« i Vojvoda u »Rigolettu«.


Ulogu Tatjane pjeva Anamarija Knego, koja je odmah nakon premijere u Rijeci gostovala s ovom rolom u Krakowu, gdje joj je partner bio bariton svjetskog glasa Mariusz Kwiecie,  njenu sestru Olgu u predstavi pjeva izvrsna riječka mezzosopranistica Ivana Srbljan, a ostali  protagonisti u manjim ulogama su ostali u okvirima premijerne podjele.




Ovo je prilika da »Evgenija Onjegina« u režiji Michała Znanieckog vidimo u novom ozračju, prije povratka scenografije i kostima u Zagreb, gdje predstava nastavlja scenski život.