Nastupaju operne zvijezde

Najavljene koncertne izvedbe “Fausta” u Rijeci i Zagrebu

Kim Cuculić

Ville Matvejeff, prevoditeljica, Marjukka Tepponen, Marin Blažević i Ivana Srbljan / Snimio Vedran KARUZA

Ville Matvejeff, prevoditeljica, Marjukka Tepponen, Marin Blažević i Ivana Srbljan / Snimio Vedran KARUZA

Glavni gost dirigent, maestro Ville Matvejeff  ističe da je nevjerojatno uopće imati toliko vrhunskih pjevača u jednom projektuUoči riječke izvedbe 17. studenoga u kazalištu će biti otvoren Gala salon »Gale« posvećen nezaboravnom glumcu Gallianu Pahoru



RIJEKA Super gala koncert svjetskih opernih zvijezda u HNK-u Ivana pl. Zajca, koncertna izvedba opere »Faust« Charlesa Gounoda bit će održana 17. studenoga u 19.30 sati.


Dirigent koncerta je glavni gost dirigent Ville Matvejeff, a uz orkestar i zbor Opere HNK-a Ivana pl. Zajca međunarodnu podjelu solista »A« klase čine tenor Aljaž Farasin kao Faust, bas Carlo Colombara kao Mefisto, sopranistica Marjukka Tepponen kao Margareta, bariton Lucio Gallo kao Valentin, mezzosopranistica Diana Haller kao Siebel, mezzosopranistica Ivana Srbljan kao Marta i bas-bariton Dario Bercich kao Wagner.


Kako je na konferenciji za novinare najavio v.d. intendanta Marin Blažević, u izvedbi će biti i nekoliko scenskih iznenađenja. Gala koncertu je prethodio povijesni trenutak riječke Opere, odnosno snimanje CD-a za poznatu međunarodnu diskografsku kuću Universal Music.




Upravo je snimanje i otvorilo mogućnost ekskluzivnih promotivnih koncerata u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje će izvedbom »Fausta« 14. studenoga biti otvoren koncertni ciklus »Lisinski Arioso« te u HNK-u Ivana pl. Zajca, s vrhunskim solistima prestižnih opernih scena: La Scale, Metropolitana, Kraljevske operne kuće u Londonu, Bečke državne opere, opera u Stuttgartu, Helsinkiju, opernih festivala u Salzburgu, Bregenzu, Savonlinni…


Maestro Ville Matvejeff  istaknuo je kako je nevjerojatno uopće imati toliko vrhunskih svjetskih pjevača u jednom projektu, koji će biti dijelom jednog blistavog koncerta.


Riječka Opera već je snimila dva CD-a za strane diskografe – Papandopulove Koncert za violinu i orkestar i Koncert za klavir i orkestar br. 3, a potom i Suppèovu operu »Povratak mornara«. U ovom trenutku, kako je kazao Marin Blažević, pregovaraju se snimanja još dvaju CD-a.


V. d. intendanta najavio je i da će u riječkom kazalištu uoči koncerta 17. studenoga, u 18.30 sati, kao novo i posebno mjesto druženja gostiju i publike biti otvoren Gala salon »Gale«, nazvan prema nezaboravnom glumcu »Zajca« Gallianu Pahoru, koji je osim u svojim glumačkim kreacijama podjednako uživao i u druženju s publikom i poznatim Riječanima. Izgled salona osmislio je likovni umjetnik i scenograf Dalibor Laginja.