HNK Ivan pl Zajc

Gala salon – Gale u čast Gallianu Pahoru: Pogledajte kako je bilo na svečanom otvorenju

E. B.

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Galetu u čast, jučer je prije Super gala koncerta, koncertne izvedbe Gounodove opere Faust sa svjetskim zvijezdama, otvoren novi prostor HNK Ivana pl. Zajca, Gala salon - „Gale”



– Publiku je teže nasmijati, nego li rasplakati – bile su riječi Galeta u jednom davnom novinskom intervjuu u kojem je govorio kako je mjuzikl, iako najpodcjenjivaniji, njemu ipak najdraži kazališni izraz. Smatrao ga je najzahtjevnijom formom.


Upravo u toj rečenici Galliano Pahor, nekadašnji glumac HNK Ivana pl Zajca, sažeo je svoju scensku svestranost i talentiranost. U mjuziklu je plesao, pjevao, glumio… sve je to znao činiti za publiku pred kojom se zatekao. Brojne nagrade, strukovna priznanja i sve to do njegove 53. godine života kada je prerano napustio beskrajni prostor kazališne imaginacije.


Galetu u čast, sinoć je prije Super gala koncerta, koncertne izvedbe Gounodove opere Faust sa svjetskim zvijezdama, otvoren novi prostor HNK Ivana pl. Zajca, Gala salon – „Gale”.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza





Uz prigodno slovo i sjećanje, prostor na prvom katu kazališne zgrade, otvorio je V.d. intendanta Marin Blažević, a Marko Pahor, sin Galliana i Jolande, simbolično je prerezao vrpcu gala salona.


Prostor kojeg je osmislio likovni umjetnik i scenograf Dalibor Laginja, od jučer postao je novim ugodnim mjestom za druženja u Kazalištu.


Već na samom otvaranju zatekli su se brojni uzvanici i umjetnici među kojima redatelj Paolo Magelli, Rade Šerbedžija, Darko Gašparović, Nedjeljko Fabrio, Gašparovići, Lenka Udovički, Mira Furlan, Edita Karađole, Olivera Baljak, Slavko Šestak, Nenad Šegvić, Elvio Baccarini, kao i brojni drugi uzvanici iz političkog, znastvenog i gospodarstvenog javnog života…



Gesta v.d. intendanta HNK Ivana pl. Zajca dr.sc. Marina Blaževića učinila je Marku i meni iznimnu radost i veliko zadovoljstvo.I zato/ zbog toga mu veliko hvala. Veselim se što je Marko večeras mogao osjetiti koliko je njegov tata bio i visok i velik.