Festival svjetskog kazališta

Europski kazališni hit “Hirošimo, ljubavi moja” stiže u Zagreb

Hina

Zbog promjena u rasporedu europske turneje newyorškog kazališta La MaMa, predstava "La MaMa cantata", kao predfestivalski kazališni party, bit će prikazana u Zagrebačkom kazalištu mladih u ponedjeljak, 10. rujna, umjesto u utorak, 11. rujna



ZAGREB Predstava “Hirošimo, ljubavi moja” Margaret Duras, u inscenaciji ugledne francuske redateljice Christine Letailleur, uvrštena je u program ovogodišnjeg 10. festivala svjetskog kazališta, koji će se održati u Zagrebu od 14. do 29. rujna.


Riječ je o švicarsko-francuskoj koprodukciji – Théâtrea Vidy iz Lausanne i TNB- Centre européen théâtral et chorégraphique iz Rennesa koja je postala veliki kazališni hit ponovno iščitavajući scenarij istoimenog filma Alaina Resnaisa iz 1959., izvijestili su večeras iz Zagrebačkog kazališta mladih.


Predstava “Hirošimo, ljubavi moja”, u kojoj glume Valérie Lang, Hiroshi Ota i Pier Lamandé, bit će izvedena 19. i 20. rujna u Pogonu “Jedinstvo”, a gostovanje je omogućeno sredstvima Europske komisije iz fonda Kultura 2007.-2013. u kategoriji Ambasador.




Zbog promjena u rasporedu europske turneje newyorškog kazališta La MaMa, predstava “La MaMa cantata”, kao predfestivalski kazališni party, bit će prikazana u Zagrebačkom kazalištu mladih u ponedjeljak, 10. rujna, umjesto u utorak, 11. rujna, priopćeno je iz ZKM-a.