"Hrvatska - Austrija - Povratak"

U Malom salonu izlaže osmero hrvatskih i austrijskih umjetnika

Nela Valerjev Ogurlić

Projekt "Hrvatska – Austrija – Povratak" počeo u Beču i nastavljen u Rijeci



RIJEKA U riječkom Malom salonu sinoć je otvorena izložba »Hrvatska – Austrija – Povratak« na kojoj se publici zajedno predstavlja osmero hrvatskih i austrijskih umjetnika: Sandro Đukić, Boris Cvjetanović, Marko Tadić i Slaven Tolj, te Diana Deu, Claudia-Maria Luenig, Viktors Svikis i Marko Zink. 


Izložba je organizirana u suradnji riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti s Austrijskim kulturnim forumom i Galerijom Michaela Stock iz Beča koja je okupila umjetnike koji se predstavljaju radovima u mediju videa, fotografije, slikarstva i instalacije. 


Prema riječima ove privatne galeristice riječ je o projektu koji teži otvaranju tržišta i uspostavi suradnje umjetnika iz dviju zemalja.




Trajat će godinu dana, a započeo je njihovim predstavljanjem na Međunarodnom sajmu suvremene umjetnosti u Beču gdje je izložba održana pod nazivom »Austrija – Hrvatska – Povratak«. Slaven Tolj je tom prilikom izveo i performans »I am dangerous, kill me in front of my children’ s eyes« , koji se može vidjeti i na videu u Malom salonu. 


Izložba će biti otvorena do 13. lipnja.