Minijature

U Galeriji “Juraj Klović” otvara se izložba nagrađenih autora s Rijeka mini arta

Kim Cuculić



RIJEKA Izložba nagrađenih autora prvog salona umjetnosti minijature Rijeka mini art 2017. bit će otvorena od 10. do 24. svibnja u Galeriji »Juraj Klović«. Radi se o međunarodnoj selektiranoj izložbi na koju se prijavilo više od 230 autora iz Meksika, Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Grčke, Bugarske, Makedonije, Srbije, BiH, Slovenije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Poljske, Belgije, Francuske, Portugala i Hrvatske.


U žiriju su bili Ljiljana Barković, Melita Kostelac, Melita Sorola Staničić, Mirta Grandić, Dražen Filipović Pegla i Borislav Božić na čiju je inicijativu cijeli projekt i realiziran. Nagradu u vidu priznanja i izložbe dobili su sljedeći autori: Josip Mijić (Hrvatska) – za kiparstvo i dobitnik Grand prixa; Žarko Vučković (Srbija) – za crtež; Sara Matejčić (Hrvatska) – za slikarstvo; Ana Radosavljević (Srbija) – za grafiku; Iva Šarić (Hrvatska) – za fotografiju.


Josipu Mijiću kao ukupnom pobjedniku i dobitniku Grand prixa organizator daruje plaćeni boravak u trajanju od mjesec dana u Rezidencijalnom programu »Kamov« u Rijeci.