Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
Ispis članka: Otvoren novi galerijski prostor 'KORZO 26C' - Novi List

NoviList.hr

Otvoren novi galerijski prostor 'KORZO 26C'

ZA PHOTORI

17. rujan 2019 22:35

Napisao: Kim Cuculić

Foto Damir Škomrlj

RIJEKA - Na riječkom Korzu je otvorena nova galerija »KORZO 26C«, a riječ je o prostoru koji je privremeno prenamijenjen za izlagačku aktivnost.

U sklopu Riječkog festivala fotografije, PHOTORI-ja, otvorena je izložba Adriane Kaštelan, recentne autorice mlađe generacije.

Kako je ovim povodom napisao Borislav Božić, misterij svjetla Adriana Kaštelan razotkriva i tumači kroz motive svoga svakodnevnog okoliša.

- Ona je prosvjetna radnica i s ljubavlju kakvu učiteljica mora imati svakodnevno ulazi u razred i s radošću podučava djecu.

Koliko god je posvećena i odgovorna u svome učiteljskom poslu, strast je svakodnevno odvodi u magijski prostor fotografije.

Misterij svjetla ona dešifrira i otkriva neovisno da li promatra i »uzima« ulicu ili plažu svoga otoka, ili je pak u otvorenim ambijentima pejzaža - osvrnuo se Božić.

Za danas u 19 sati najavljeno je otvorenje triju izložbi u Državnom arhivu u Rijeci - to su izložbe »Aktualni trenutak suvremene makedonske fotografije«, izložba Bore Rudića te izložba Kirila Štrkova.

Za istu večer u Galeriji Principij najavljena je projekcija filma o Voji Mitroviću, najboljem laborantu u Parizu koji je radio za sve važne svjetske fotografske autore druge polovine dvadesetog stoljeća.

U tami komore jedne od najuglednijih fotografskih laboratorija svih vremena »Pikto« u Parizu, nastale su najpoznatije crno-bijele fotografije 20. i 21. stoljeća.

3877342