Fotoklub Rijeka

Izložba “Prostor moga grada” stiže i u riječku Galeriju Principij

Davor Mandić

Izložba je već prikazana u Motovunu, dok će u Rijeci svečano biti otvorena u Galeriji Principij 13. listopada te u Zagrebu 17. studenog ove godine. Borislav Božić iz Fotokluba Rijeka objašnjava kako je došlo do izložbe.



RIJEKA – Fotoklub Rijeka, Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna i Fotoklub Zagreb organiziraju izložbu »Prostor moga grada«, koja u 60 fotografija, po 20 iz svakog kluba, interpretira Motovun, Rijeku i Zagreb. Izložba je već prikazana u Motovunu, dok će u Rijeci svečano biti otvorena u Galeriji Principij 13. listopada te u Zagrebu 17. studenog ove godine. Borislav Božić iz Fotokluba Rijeka objašnjava kako je došlo do izložbe.


– Na Photodaysu u Rovinju početkom svibnja ove godine na koordinaciji fotoklubova predložio sam Hrvoju Mahoviću, predsjedniku Fotokluba Zagreb i Davidu Matkoviću, predsjednika Udruge fotografa Fotovun iz Motovuna suradnju na realizaciji zajedničke izložbe, koju su oni prihvatili. U daljnjim dogovorima predložio sam temu »Prostor moga grada« i pokrenuli smo cijelu akciju u kojoj se sada na izložbi isprepliće jedna te ista ideja kroz različita podneblja i autorske osobnosti. Jer što je prostor moga grada?


Što to znači u ovim vrlo dinamičnim, sveopćim, migracijskim kretanjima? Što to znači u ovoj nemilosrdnoj i vrlo agresivnoj globalizaciji? Je li još uvijek grad – grad u svom izvornom značenju ili je u ovoj sveopćoj mijeni postao nešto drugo – pita se Božić, ističući da je u definiranju teme naglasak na riječi »moj«, pa se onda u tom kontekstu intimnoga i grad sasvim drugačije dimenzionira.




U Rijeci izložba ostaje otvorena do 22. listopada.