Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
8. prosinca 2019.
Ispis članka: Izložba Krste Hegedušića u Galeriji "Adris" - Novi List

NoviList.hr

Izložba Krste Hegedušića u Galeriji "Adris"

U suradnji s Modernom galerijom iz Zagreba

18. travanj 2011 21:08

Napisao: Glas Istre

Uz nastup udaraljkaša Petra Ćurića, izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Igor Zidić, ujedno i autor kataloga i izložbenog postava

Izložba Krste Hegedušića u Galeriji "Adris"

ROVINJ  U srijedu  će s početkom u 20 sati u rovinjskoj galeriji »Adris« biti otvorena izložba hrvatskog slikara Krste Hegedušića, koju »Adris« grupa ostvaruje u suradnji s Modernom galerijom iz Zagreba. 

Ovom izložbom na simboličan se način obilježava i deset godina izložbi najvrjednijeg likovnog opusa hrvatske moderne, među kojima i djela autora koja su po prvi put javnosti prikazana u zadnjih nekoliko desetljeća, kao što su Babić, Kraljević, Junek, Uzelac, Medović...

Uz nastup udaraljkaša Petra Ćurića, izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti Igor Zidić, ujedno i autor kataloga i izložbenog postava. 

U povodu 10. obljetnice galerije Adris istoga dana u 12 sati otvorenju izložbe prethodit će predstavljanje monografije Igora Zidića »Vatroslav Kuliš i njegovo djelo: pismo, figure, motiv, jezik«, u izdanju »Školske knjige«. Kuliš je, uz Murtića, bio i jedini živući autor koji je izlagao u galeriji »Adris«.