Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Ispis članka: Kazimir Bačić: 'Otkazivanje ugovora o radu Hrvoju Zovku pokrenuto je zbog osobito teške povrede radne obveze' - Novi List

NoviList.hr

Kazimir Bačić: 'Otkazivanje ugovora o radu Hrvoju Zovku pokrenuto je zbog osobito teške povrede radne obveze'

Ravnatelj HRT-a

4. listopad 2018 13:00

Napisao: P. N.

Kazimir Bačić: 'Otkazivanje ugovora o radu Hrvoju Zovku pokrenuto je zbog osobito teške povrede radne obveze'

Pozivamo vas da u skladu s člankom 40. Zakona o medijima objavite ispravak informacija objavljenih dana 21. rujna 2018. godine u članku pod naslovom »Komentar Branko Mijić: Fetva za Zovka i Pupovca«. U članku pod naslovom »Fetva za Zovka i Pupovca« objavljenom dana 21. rujna 2018. godine iznesene su netočne infomracije kojima su grubo povrijeđeni ugled i čast Hrvatske radiotelevizije.
Tako se netočno navodi da je HRT protiv Hrvoja Zovka pokrenula postupak izvanrednog otkazivanja ugovora o radu jer ga »želi otjerati s Prisavlja«.

Postupak otkazivanja ugovora o radu Hrvoju Zovku pokrenut je zbog osobito teške povrede radne obveze te povrede nekoliko odredbi Općih pravila o radu i ponašanju.

HRT očekuje od svih svojih zaposlenika primjereno i profesionalno ponašanje tijekom obavljanja svih društvenih i poslovnih zadaća i aktivnosti. Neprofesionalni odnos prema radu, neprimjereno ponašanje prema kolegicama i kolegama, verbalna ili fizička agresivnost i slični oblici ponašanja, nisu dopušteni u okruženju HRT-a.

Slijedom istog, relativiziranje konkretnog neprimjerenog ponašanja nazivajući ga »svakodnevicom u redakciji« te dodavanjem političke konotacije čitavom slučaju, kao navodnom razlogu otkazivanja ugovora o radu, promašeno je i deplasirano, navodi se u reagiranju koje potpisuje Kazmir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.