Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Ispis članka: Ispravak i isprika: »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za deset posto provizije« (2) - Novi List

NoviList.hr

Ispravak i isprika: »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za deset posto provizije« (2)

Rijekaprojekt

2. ožujak 2017 09:53

Napisao: P. N.

Poštovani, obraćam Vam se kao punomoćnica Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka, o čemu u privitku dostavljam punomoći. Dana 24. veljače 2017. u tiskanom izdanju Novog lista na str. 6. i 7. te na portalu www.novilist.hr objavljen je članak »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za 10 posto provizije« koji je potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić.

foto: arhiva NL

Poštovani, obraćam Vam se kao punomoćnica Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka, o čemu u privitku dostavljam punomoći. Dana 24. veljače 2017. u tiskanom izdanju Novog lista na str. 6. i 7. te na portalu www.novilist.hr objavljen je članak »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za 10 posto provizije« koji je potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić.

Dana 27. veljače 2017. u istim izdanjima na strani 9. objavljen je članak »SLUČAJ RIJEKAPROJEKT: Novi dokumenti o nadzoru i izgradnji Kampusa na Trsatu, Radulići upozoravali Lučina o nedostacima« koji je također potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić. U opremi naslova te u samim tekstovima navodi se i spominje tvrtka RIJEKAPROJEKT u kontekstu bankrota i neodgovornog obavljanja poslova. Iako se Radi o tvrtki Rijekaprojekt Inženjering d.o,o. u stečaju, sa sjedištem u Kastvu, u više navrata se u tekstu, osim imenom navedene tvrtke, novinarka služi tvrtkom Rijekaprojekt. Obzirom da naslov, oprema naslova i svi dijelovi članka koii spominju tvrtku Rijekaprojekt sadrže potpuno netočne i lažne informacije, molimo da sukladno Zakonu o medijima objavite sljedeći ispravak informacija:

»Dana 24. veljače 2017. u tiskanom izdanju Novog lista na str. 6. i 7. te na internetskom portalu wwv.novilist.hr objavljen je članak »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za 10 posto provizije« koji je potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić. Dana 27. veljače 2017.  u istim izdanjima na strani 9. objavljen je članak »SLUČAJ RIJEKAPROJEKT: Novi dokumenti o nadzoru i izgradnji kampusa na Trsatu, Radulići upozoravali Lučina o nedostacima« koji je također potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić.

U opremi naslova te u samim tekstovima navodi se i spominje tvrtka RIJEKAPROJEKT u kontekstu bankrota i neodgovornog obavljanja poslova. Iako se radi o tvrtki Rijekaprojekt Inženjering d.o.o. u stečaju, sa sjedištem u Kastvu, u više navrata se u tekstu, osim imenom navedene tvrtke, novinarka služi tvrtkom Rijekaprojekt. Naslov, oprema naslova i svi dijelovi novinskog teksta koji spominju tvrtku Rijekaprojekt sadrže potpuno netočne i lažne informacije.

Tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka nije u poslovnom odnosu sa Sveučilištem u Rijeci niti je obavljala poslove nadzora nad izgradnjom objekata Filozofskog fakulteta te Sveučilišnih odjela u Kampusu na Trsatu. Tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. je potpuno druga pravna osoba koja nije u pravnoj ili drugoj vezi s tvrtkom Rijekaprojekt Inženjering d.o.o. u stečaju, što se može jednostavno provjeriti na stranicama sudskog registra Trgovačkog suda u Rijeci.

Netočna informacija pojavljuje se u članku od 24. veljače na ukupno osam mjesta, od kojih je jedno u podnaslovu članka. Netočna informacija pojavljuje se u članku od 27. veljače na ukupno šest mjesta, od kojih je jedno u naslovu, te jedno u podnaslovu članka.

Tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka je ugledna projektantska tvrtka, posebno u području niskogradnje, pa spominjanje imena tvrtke u kontekstu »bankrota« i »neodgovornog obavljanja posla« može dovesti do zamjene identiteta tvrtke te krivih zaključaka kod poslovnih i drugih partnera, a time uzrokovati štetu ugledu i časti, kao i imovinsku i neimovinsku štetu tvrtki.

Obzirom na sadržaj navedenih članaka, tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. ovim putem, u zakonskom roku, osvaruje pravo na objavu ispravka informacije te sukladno odredbama članaka 22., 40. i 41. Zakona o medijima, traži da ovaj tekst objavite bez promjena i dopuna na jednakovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, odnosno u jednakovrijednoj opremi teksta – naslova i podnaslova te na istom ili jednakovrijednom mjestu programskog prostora.

lz naslova ispravka treba biti vidljivo kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnih članaka, uz ispriku nakladnika i glavnog urednika. Također dužnost nam je upozoriti Vas da ispravak ne smije biti objavljen među reagiranjima čitatelja.
Rijekaprojekt d.o.o.

po punomoćniku, odvjetnici Silvani Demark