Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 3
Sutra: 3° 3° 3
20. siječnja 2019.
Ispis članka: Zrće šor - Novi List

NoviList.hr

Zrće šor

TVeater Davora Mandića

2. listopad 2016 12:39

Napisao: Davor Mandić

Zrće šor

Nisam gledao Anno, Ljeta Gospodnjeg 925. Ali čini se da ga nitko nije gledao pa nitko ne bi skužio ni da počnem analizirati što se tamo dešavalo. No opet, čini se da se baš ništa nije dešavalo, jer nismo uspjeli ni slučajno nabasati na tu uzdanicu RTL-ovog reality-programa a već ju ukidaju. Nije, brižna, plesala ni jedno ljeto.

I ne zna čovjek bi li se veselio ili bio tužan. Mogao bi na prvu pomisliti da je dobro što eto još jedan reality neće zagađivati naše slobodno vrijeme za televiziju, ali onda pročita komentare gledatelja nezadovoljnih ukidanjem pa se zapita. Kad jedan kaže da je to bio jedini reality iz kojeg se nešto dalo naučiti, onda je samo pitanje što taj dotični smatra edukativnim sadržajem.

Koliko sam shvatio, RTL je s Annom mislio uspjeti na krilima ljubavi Hrvata prema povijesti. No čini se da su u istražavanju gadno omanuli jer im nitko nije rekao da Hrvate od povijesti zanimaju samo '41. i '91. Prva da se pitaju koji su naši, a druga da pitaju gdje si bio. Tamo neka 925., pa kraljevi o kojima znamo samo da su imali imena popularna 90-ih i da su voljeli trovremenski taft (prema serijalu kralja Domagoja Burića), ma tko to želi gledati?

Jedna stvar mi nije jasna. Otkad je MTV postao rasadnik najgoreg zamislivog reality-programa, izlika za prikazivanje retarda za koje je Ava Karabatić Einstein, ne razumijem zašto se itko trudi napraviti show koji bi bio nešto drugo. Reality mora udovoljiti najnižim voajerskim strastima široke mase i zašto onda inovirati, educirati, probavati s nekim obrazovnim programom? Pa to je kao da želiš snimiti pornić, ali bez scena seksa. Zapravo, ne želiš ni gole ljude, samo vodoinstalatere koji dolaze popravljati začepljene odvode. To će biti gledano.

Ljudi, i vi, reality magovi, imate Zrće. Pouzdano znam da tamo idu već i penzići koliko dugo postoji ta Sodoma. Ogradite ga, bubnite 10 kamera i neograničenu količinu kondoma i energetskih pločica, pa da vidiš reality. Zrće šor, hit Ljeta Gospodnjeg 2017. Zašto ne, kad je za dobar ukus već odavno kasno.