Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
17. siječnja 2019.
Ispis članka: Dobro je sve, haerte - Novi List

NoviList.hr

Dobro je sve, haerte

TVeater Davora Mandića

17. srpanj 2016 11:59

Napisao: Davor Mandić

U nekom pravednom svijetu za tako nešto Siniša Kovačić odgovarao bi otkazom i zabranom javnog djelovanja, ali mi, fala bogu, ne živimo u pravednom svijetu pa će taj otužni lik, nakon što ga politika smijeni, jednom u budućnosti držati predavanja budućim politolozima i novinarima o tome kako je branio nacionalne interese. Nadam se da će tada biti još nekoga da se (javno) sjeti kakva je štetočina bio

NL arhiva

Čovjek bi rekao da nije na HRT-u baš sve tako crno. Evo, na primjer, na HTV4 ide repriza dokumentarne serije »Najduži dan«, autora Miodraga Sile i Nebojše Tarabe. Odlična je to, originalno zamišljena, sjajno snimljena i dobro montirana serija priča o ljudima i njihovim zanimanjima u danima tzv. vršnog opterećenja, kada su i očekivanja i ulozi na poslu veliki.

Pa su oni koji seriju nisu vidjeli tako mogli pratiti svu hektičnost pripremanja modne revije mladih dizajnerica Kralj&Krajine za njihovo prvo izlaganje na Fashion.hr-u. Šeširi koji neće na glave, organizatorica izlaza manekenki koja neće probu, pa manekenke ne hodaju po sredini piste, muzika uživo koja se otima scenariju i dvije mlade djevojke svjesne da još puno moraju raditi.

Bio je tu i kontrolor leta koji angažirano prihvaća savjet iskusnijih o liječenju stresa tako da se ponekad dobro napije, pa djelatnik Čistoće u Splitu za vrijeme Ultre itd. Sve fora i sve za pogledati.

Čovjek bi, dakle, rekao da nije na HRT-u baš sve tako crno. Ali onda bi trebao pogledati malo bolje: dokumentarna serija »Najduži dan« nema ama baš nikakve veze s ovom garniturom na vlasti na čelu s gospodinom počupanim »unibrowom«.

Ne da nema, nego je Siniša Kovačić, najpotkapacitiraniji kandidat za neku visoku javnu funkciju u Hrvatskoj otkad Hrvatske postoji (a bio je tu jednom i Crnoja), uspio potaracati ono malo javnog interesa HRT-a koji se uspio progurati pored Radmana. Poput trećih programa HRT-a.

U nekom pravednom svijetu za tako nešto Siniša Kovačić odgovarao bi otkazom i zabranom javnog djelovanja, ali mi, fala bogu, ne živimo u pravednom svijetu pa će taj otužni lik, nakon što ga politika smijeni, jednom u budućnosti držati predavanja budućim politolozima i novinarima o tome kako je branio nacionalne interese.

Nadam se da će tada biti još nekoga da se (javno) sjeti kakva je štetočina bio.