Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. veljače 2019.
Ispis članka: Todorić: Nagodba je velika krađa i prevara! - Novi List

NoviList.hr

Todorić: Nagodba je velika krađa i prevara!

Novi blog

18. lipanj 2018 15:55

Napisao: HINA

Ustvrdio je da nagodba u Agrokoru, kakvu predlažu Vlada i izvanredna uprava, predstavlja potpuno urušavanje pravnog, financijskog i industrijskog sustava Hrvatske i izdaju nacionalnih interesa 

Ivica Todirić / Foto Reuters

ZAGREB Osnivač Agrokora Ivica Todorić u ponedjeljak u novom blogu piše da se premijer Plenković i izvanredna uprava trebaju vratiti u okvire prava te prestati trgovati Agrokorom iz političkih razloga, te ocjenjuje da predložena nagodba predstavlja potpuno urušavanje sustava i izdaju nacionalnih interesa.

»Poručujem Plenkoviću i izvanrednoj upravi da je dosta pravnog divljaštva, vratite se u okvire prava i prestanite trgovati Agrokorom iz političkih razloga. Svakim danom nanosite sve veću štetu. Ne umijete i ne možete napraviti zakonitu nagodbu jer inzistirate na nezakonitim rješenjima i protekciji protupravnih radnji«, napisao je Todorić.

Prozvanima poručuje da trebaju dati priliku da se Hrvatska spasi od tužbi i milijardi eura štete koje će platiti porezni obveznici.

Todorić je danas i na Twiteru poručio da je Agrokor »otet« te da nije točno da se čuvaju radna mjesta, jer kako nakon 15 mjeseci kompanija ima pet tisuća manje zaposlenih.
»Nagodba je velika krađa i prevara! Dopustite da hrvatski investitori zaštite svoje i hrvatske interese i zajamče budućnost Agrokora«, napisao je Todorić.

U ranijem današnjem tweetu, Todorić je ustvrdio da nagodba u Agrokoru, kakvu predlažu Vlada i izvanredna uprava, predstavlja potpuno urušavanje pravnog, financijskog i industrijskog sustava Hrvatske i izdaju nacionalnih interesa.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je u nedjelju sudjelovao na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a, izjavio je kako se nada da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donese odluku o nagodbi.

»Nadam se da je izvanredna uprava u Agrokoru, zajedno sa svim ostalim dionicima, učinila maksimalne napore da donese odluku o nagodbi. Nakon toga očekujem sazivanje ročišta od strane Trgovačkog suda, izglasavanje nagodbe i potom normalno funkcionirane kompanije, očuvanje radnih mjesta i budućnost hrvatskih kompanija u suradnji s Agrokorom«, kazao je Plenković novinarima, upitan kakva su njegova očekivanja vezana uz odluku privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora koje bi u utorak trebalo glasovati o nagodbi i hoće li nagodba biti sklopljena.