Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
23. ožujka 2019.
Ispis članka: Na Jadranskoj magistrali i na A1 ograničenja zbog jakog vjetra - Novi List

NoviList.hr

Na Jadranskoj magistrali i na A1 ograničenja zbog jakog vjetra

HAK-ova upozorenja

28. lipanj 2018 07:32

Napisao: HINA

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat

Snimio Vedran KARUZA

ZAGREB Na Jadranskoj magistrali (DC8), između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

U četvrtak od 8 sati na autocesti A7 bit će zatvoren vozni trak od čvora Hreljin u smjeru Krka u dužini od oko dva kilometra, zbog radova.

Od 7 do 17 sati bit će zatvorena državna cesta DC519 u naselju Borovo. Obilazak: DC2 dionicom Vukovar – Osijek te državnom cestom DC213 dionicom Osijek – granični prijelaz Erdut, i obrnuto.

Zbog miniranja na uz državnu cestu DC223 kod GP Brgat od bit će prekinut promet 29. lipnja između 14 i 15 sati u trajanju od 30 minuta.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu i poneki pljusak, oborina će biti češća u unutrašnjosti, osobito u prvom dijelu dana, najsunčanije i uglavnom bez oborine bit će u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske za četvrtak.

Na kopnu će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar postupno slabjeti. Na Jadranu će u početku puhati umjerena do jaka bura, a poslijepodne većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 18 do 23, na Jadranu od 24 do 27 stupnjeva Celzijusovih.