Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 3
Sutra: 16° 16° 3
22. travnja 2019.
Ispis članka: Jaka bura otežava promet na A1 i A6 - Novi List

NoviList.hr

Jaka bura otežava promet na A1 i A6

HAK

13. prosinac 2010 14:19

Napisao: HINA

Jaka bura otežava promet na A1 i A6

ZAGREB – Zbog jake bure autocesta A1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok otvorena je samo za osobna vozila, a jak vjetar otežava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, izvijestio je popone u 13,30 sati Hrvatski auto-klub.

Na Jadranskoj magistrali D8 između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu). Snijeg mjestimice otežava promet u Istri na području Gornje Bujštine i u Gorskom kotaru.

Zbog niskih temperatura u cijeloj je Hrvatskoj moguća poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Osobito oprezno treba voziti na autocesti A1 između Šestanovca i Ravče. Na cestama kroz gorja, te duž Jadranske (D8) i Ličke magistrale (D1) mogući su odroni zemlje i kamenja. 
Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama: D 42 Josipdol-Poljanak, D 506 Dobroselo-Mazin.
Zbog vode na kolniku za sav je promet zatvorena državna cesta D 36 Karlovac-Pisarovina u mjestu Koritinja. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC Pisarovina-Jamnička Kiselica, ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinj-Bakovac, ŽC Žirčica-Desno Željezno (za teretna vozila), ŽC Žažina-M.Gorica, ŽC Staro Pračno-Stara Drenčina-Vurot-Brest i ŽC Stankovac-Slana.
Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.