Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Ispis članka: Između Kikovice i Delnica zbog vjetra samo osobna vozila - Novi List

NoviList.hr

Između Kikovice i Delnica zbog vjetra samo osobna vozila

HAK

13. travanj 2019 08:11

Napisao: HINA

Između Kikovice i Delnica zbog vjetra samo osobna vozila

Zbog vjetra, samo za osobna vozila, otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar – DC3, a na Jadranskoj magistrali, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, ?zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Olujni vjetar usporava promet i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i južnog portala tunela Sveti Rok, gdje se vozi uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put kroz gorska područja ne kreću bez zimske opreme jer su u predjelima višim od 500 metara mogući susnježica i snijeg.

Vozilo je u kvaru na autocesti A1 između čvora Bisko i čvora Blato na Cetini u smjeru Dubrovnika?, prometna je nesreća na autocesti A3 između čvora Županja i čvora Spačva u smjeru Lipovca.

Do 15. travnja obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Na trajektnoj liniji 433 Zadar-Sestrunj-Zverinac-Molat povratno putovanje iz luke Molat bit će u 16,45 umjesto u 15 sati

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kraj graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko tri kilometra pa iz HAK-a korisnike mole za strpljenje.