Fantastično!

Zapečeni pileći zabatci i svinjska rebra u javorovom sirupu prema receptu Nigelle Lawson

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Za ovo fino jelo zaista ne treba puno truda, a rezultat će biti fantastičan- sočno, zapečeno meso, prepuno sokova i okusa od kojih rastu zazubice



Ovaj recept govori sam za sebe. Treba vam samo nekoliko minuta da pripremite meso za mariniranje, a zatim, nakon što odleži dan ili dva, meso jednostavno prebacite na pladanj za pečenje i ispecite u pećnici. Za ovo fino jelo zaista ne treba puno truda, a rezultat će biti fantastičan- sočno, zapečeno meso, prepuno sokova i okusa zbog kojih ćete poželjeti ponovno ga pripremiti- i to vrlo brzo.


Sastojci:


12 komada pilećih zabataka


250 ml soka od jabuke




4 žlice javorovog sirupa


2 žlice biljnog ulja


2 žlice soja umaka


2 zvjezdasta anisa


1 štapić cimeta (prepolovljen)


6 češnja češnjaka (neoguljena)


Priprema:


1. Stavite meso u nekoliko većih vrećica za zamrzavanje ili veću zdjelu.


2. Dodajte ostale sastojke i dobro sve sjedinite prije no što zatvorite vrećicu ili poklopite zdjelu.


3. Ostavite da se marinira u hladnjaku preko noći (možete tako ostaviti do dva dana).


4. Izvadite iz hladnjaka i zagrijte pećnicu na 200 º C.


5.Marinirano meso izvadite iz vrećice/ zdjele i prebacite na dva veća pladnja za pečenje (pripazite da piletinu postavite kožom prema gore), stavite u pećnicu i pecite otprilike sat i petnaest minuta, dok meso ne postane ljepljivo i zlatnosmeđe boje.