Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 1
Sutra: 28° 28° 1
20. srpnja 2019.
Ispis članka: Pastirska pita: Oduševit će sve koji vole pire sa sarmom ili punjenim paprikama - Novi List

NoviList.hr

Pastirska pita: Oduševit će sve koji vole pire sa sarmom ili punjenim paprikama

Tradicionalno

29. prosinac 2018 07:54

Napisao: P. N.

Nekad je pripremana kao ručak pastira, a Britanci ju obožavaju

Izvor: Pinterest

Dinstana mljevena janjetina ili govedina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo poznato kao Shepard's pie odnosno pastirska pita, nekad je pripremano kao ručak pastira, a britanci ju obožavaju. Recept će oduševiti sve one koji vole pomiješati pire krumpir sa sarmom ili punjenim paprikama.

Donosimo recept Centra zdravlja.

Priprema:

Popržite slaninu u vrućoj tavi sve dok ne bude gotovo hrskava, a zatim sve prebacite u veliku tavu. Govedinu dovedite do smeđe boje u vrućoj tavi, a zatim ju prebacite u istu veliku tavu.

Dodajte maslinovo ulje na mast koju ste dobili od slanine te zatim na njih bacite luk, mrkvu i češnjak. Sve tako dinstajte dok sastojci ne budu mekani, ali ne smiju dobiti blago smeđu boju, a zatim sve prebacite u veliku tavu.

Zagrijte pećnicu na 220 ° C.

S vinom „isperite" tavu i onda to dodajte u veliku tavu, a zatim sve još prelijte s temeljcem. Dodajte rajčice i njihovu tekućinu, lovorov list, origano, Worcestershire umak i kečap.

Promiješajte, dovedite sve do vrenja i bez poklopca na laganoj vatri ostavite neka se krčka na slijedećih 3 sata. Na pola puta, znači oko sat i pol, začinite sa solju i paprom.

Stavite sadržaj tave u duboku pravokutnu vatrostalnu posudu, pokrijte s pire krumpirom i stavite u pećnicu na 20 minuta dok ne dobiju blago smeđu boju.

Poslužite vruće.