Savršen početak jeseni

Dočekajte jesen uz raskošnu i kremastu juhu od bundeve koja će vam probuditi sva osjetila

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Pripremite se za hladnije dane uz našu finu i kremastu juhu prepunu vitamina i zdravih sastojaka 



Stižu nam hladniji dani uz koje savršeno odgovaraju kremaste juhe koje će nas zagrijati i unijeti prekrasne jesenske mirise u naš dom. Pogledajte naš recept za pripremu zdrave i fine juhe od bundeve i pozdravite jesen koja nam tiho dolazi.


Sastojci:


1 kg oguljene i očišćene bundeve, nasjeckane na kockice (vrsta po želji)




1 glavica luka


2 režnja češnjaka


1 povrtna kocka za juhe (opcionalno)


2 žlice maslinovog ulja ili žlica maslaca


1 batat ili običan krumpir


1 mrkva


1 dcl vrhnja za kuhanje (opcionalno)


1 dcl slatkog vrhnja


Začini po želji: svježi đumbir, kurkuma, curry, sol papar


Priprema:


1. Bundevu operite, očistite i narežite na kockice. Nasjeckajte luk i ogulite češnjak.


2. Na srednje jakoj vatri na ulju ili maslacu kratko propirjajte luk, češnjak, bundevu, mrkvu i krumpir.


3. Dodajte vode toliko da pokrije povrće, a količinu odredite ovisno o gustoći juhe koju želite.


4. Poklopite kuhajući na laganoj vatri oko 25 minuta ili dok sastojci ne omekšaju.


5. Skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom, a potom vratite na vatru, dodajte vruće vode po želji i začine.


6. Kad zakipi, stavite vrhnje za kuhanje, a zatim i slatko vrhnje i kurkumu.


7. Poslužite u dubokim zdjelicama i po želji dodajte bučino ulje, krutone, sjeckani vlasac ili peršin.





Foto: talesofakitchen, morlife, foodboom_com Instagram