Izabran strateški partner

Sindikalni odbor 3. maja: ‘Očekujemo da nam se predoče analize ponuda i razgovore s Brodosplitom’

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

»Nadamo se da ćemo uskoro sjesti s novim partnerom i s Upravom Uljanika kako bismo usuglasili tekst socijalnog sporazuma, osigurali sebe i svoju budućnost u '3. maju' te da vidimo što će se raditi i koliko će nas biti«, rekao je Boris Bučanac



RIJEKA Predstavnici Sindikalnog odbora za opstojnost Brodogradilišta »3. maj« izjavili su u četvrtak u povodu odabira Brodosplita za strateškog partnera Uljanika kako očekuju da im se predoče analize svih prispjelih ponuda i ponuda Uljanikovog odabranog strateškog partnera Brodosplita te razgovore s odabranim strateškim partnerom i usuglašavanje novog socijalnog sporazuma.


Član Sindikalnog odbora za opstojnost »3. maja« Boris Bučanac rekao je kako je radnicima drago da se nešto konačno pomaknulo i da se može ići korak dalje, a članovi Sindikalnog odbora, dodao je, traže i uskoro očekuju službene razgovore.


»Nadamo se da ćemo uskoro sjesti s novim partnerom i s Upravom Uljanika kako bismo usuglasili tekst socijalnog sporazuma, osigurali sebe i svoju budućnost u ‘3. maju’ te da vidimo što će se raditi i koliko će nas biti«, rekao je.




Bučanac je istaknuo da predstavnici radnika očekuju da im iz Uljanika pokažu analize, obrazlože zašto je za strateškog partnera odabran Brodosplit te što se planira za ‘3. maj’ i kakav će biti proizvodni program.


»Ustrajemo na opstanku brodogradilišta u cjelini, želimo posao, radnici svoje plaće žele zaraditi«, rekao je Bučanac.


Član Sindikalnog odbora Predrag Knežević dodao je kako očekuju da i Vlada »poduzme korake kako bi se u ‘3. maju’ isplatile plaće za prosinac i siječanj«.


Brodograđevina industrija Split izabrana je za strateškog partnera Uljanika, a odluka o izboru donesena je u četvrtak na sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika.


Kako je priopćeno, s izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika i Uljanik brodogradilišta.