Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
18. siječnja 2020.
Ispis članka: Prepuno gledalište na Gradini: U sjajnoj atmosferi Tarik zaigrao monodramu 'Ćiro' - Novi List

NoviList.hr

Prepuno gledalište na Gradini: U sjajnoj atmosferi Tarik zaigrao monodramu 'Ćiro'

17. srpanj 2019 13:18

Napisao: P. N.

Osamdesetminutna izvedba proletjela je u trenu, a da je publika prepoznala umjetničku vrijednost ove monodrame potvrdio je glasni aplauz koji je glumca ispratio s pozornice.

FOTO: Trsatska gradina

Jednostavna kulisa i bogatstvo sadržaja – tako se u najkraćim crtama može opisati jučerašnja sjajna izvedba Tarika Filipovića, koja je publiku Ljeta na Gradini zabavila i nasmijala do suza. Ovaj talentirani glumac pred prepunim je gledalištem uvjerljivo iznio lik i djelo legendarnog Miroslava Ćire Blaževića – ikone koja je obilježila povijest hrvatskog nogometa!

Gledajući ovu duhovitu i dirljivu monodramu gledatelji su se ujedno i simbolično pridružili proslavi Dana zajedništva, ponosa i sreće, koji je od ove godine i službeno dan posvećen grandioznom uspjehu naših nogometaša na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine. Tako je najvažnija sporedna stvar na svijetu i službeno dobila svoj nacionalni dan, a publika na Gradini imala je priliku provesti ga upravo uz biografsku priču nogometne legende. 

Osamdesetminutna izvedba proletjela je u trenu, a da je publika prepoznala umjetničku vrijednost ove monodrame potvrdio je glasni aplauz koji je glumca ispratio s pozornice. Red smijeha, red emocija i pregršt Ćirinih životnih mudrosti uljepšali su u ovu srpanjsku večer, a vjerujemo da posjetitelji željno iščekuju i ostale manifestacije koje slijede u sklopu ovogodišnjeg bogatog programa Ljeta.

Iduća nas očekuje već sutra, a obilježit će je plesni ritmovi riječke skupine Ri Dance. Tema ovogodišnje manifestacije Gradina Dance Art je čipka, a na koje su je načine ovi talentirani plesači i plesačice ukomponirali u svoju plesnu priču, otkrijte u četvrtak 18.7. s početkom u 21:30. U subotu nas očekuju čak dvije tematsko – konceptualne manifestacije – festival mode City 45 20 i Light Transformation Gradina, a u ponedjeljak se ponovno opuštamo uz dobru glazbu.

Naime, 22. srpanj rezerviran je za londonski Sutton Youth Concert Orchestra i Band koji broji čak 50 glazbenika te će na Gradini izvesti čitav opus glazbenih djela u svom aranžmanu. Koncert u ponedjeljak počinje u 21.00 sat, a posjetitelji su dobrodošli uz slobodan ulaz!

2

4

3