Pobuna u Županijskoj skupštini

Oporba natjerala vladajuće na uvrštavanje točke o Marišćini u dnevni red

Tihana Tomičić

Vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić nije htio sići s govornice, a dobio je i podršku ostalih iz svoje stranke, Živog zida, Mosta i  drugih, sve dok vladajući nisu pristali uvrstiti točku o Marišćini u dnevni red

Vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić nije htio sići s govornice, a dobio je i podršku ostalih iz svoje stranke, Živog zida, Mosta i drugih, sve dok vladajući nisu pristali uvrstiti točku o Marišćini u dnevni red

Na kraju je župan Komadina kompromisno predložio uvrštenje, ali raspravljat će se u nastavku sjednice idućeg tjedna. Dotad će se sastati Bojan Kurelić i Petra Mandić iz Mosta s pročelnikom Ljudevitom Krpanom, te će se zajednički formulirati novi zaključci o Marišćini



RIJEKA Sjednica Skupštine Primorsko-goranske županije protekla je u velikom okršaju oporbe i vladajućih na dvije teme: Marišćini i pokušaju opoziva predsjednika Skupštine Erika Fabijanića, koji nije uspio jer oporba nije prikupila potrebne 24 ruke.


Kao i zadnjih nekoliko sjednica, nefunkcionalna CZGO Marišćina bila je jedna od glavnih tema, a zahvaljući prosvjedu vijećnika Akcije mladih župan Komadina bio je prisiljen pristati da se ta točka ponovno uvrsti u dnevni red: vijećnik Akcije mladih Bojan Kurelić nije htio sići s govornice, a dobio je i podršku ostalih iz svoje stranke, Živog zida, Mosta i  drugih, sve dok vladajući nisu pristali uvrstiti točku o Marišćini u dnevni red.


Na kraju je župan Komadina kompromisno predložio uvrštenje, ali raspravljat će se u nastavku sjednice idućeg tjedna. Dotad će se sastati Bojan Kurelić i Petra Mandić iz Mosta s pročelnikom Ljudevitom Krpanom, te će se zajednički formulirati novi zaključci o Marišćini. 




Naime, budući da ni nakon pet mjeseci na dnevni red Županijske skupštine nije bila uvrštena točka o alarmantnom stanju na Marišćini, Akcija mladih najavila odmah uoči sjednice blokadu rada Skupštine.


– Poslužit ćemo se svim demokratskim i nedemokratskim metodama da blokirano rad Skupštine i onemogućimo da se nastave ignorirati zahtjevi građana Viškova, rekao je Bojan Kurelić iz Akcije mladih, te zauzeo govornicu.


Po njemu, među starim zaključcima koji su bili predloženi pred pet mjeseci najvažniji je bio onaj da se nadležnima da 90 dana da se riješi problem, što je više nego razuman rok, ali se oporbu potpuno ignoriralo, kazao je Kurelić, kojeg su podržali svi iz oporbe.