Ri info centar

Najavljen okrugli stol s temom ‘Sigurnost u prometu – turizam i auto moto sport’

Edi Prodan

Konferencija za novinare u Ri info centru

Konferencija za novinare u Ri info centru

Želja nam je znanost, u ovo slučaju onu koja se bavi  prometom i turizmom, staviti u situaciju u kojoj će u cijelosti služiti zajdnici, u situaciju kad će educirati tu istu zajednicu, posebno mlade, istaknuo je dr. Mladen Črnjar, voditelj i moderator najavljenog okruglog stola



RIJEKA Najava kompleksnog okruglog stola s temom Sigurnost u prometu – turizam i auto moto sport bila je temom konferencije za novinare koja je ispunila Ri info centar.


Riječ je o događanju zakazanom za idući tjedan, u četvrtak 23. svibnja u organizaciji MK Kvarner, Automotodroma Grobnik, TZ Kvarnera kao i Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Ministarstva turizma.


– Želja nam je znanost, u ovo slučaju onu koja se bavi  prometom i turizmom, staviti u situaciju u kojoj će u cijelosti služiti zajdnici, u situaciju kad će educirati tu istu zajednicu, posebno mlade, istaknuo je dr. Mladen Črnjar, voditelj i moderator najavljenog okruglog stola.




Uz njega novinarima se obratila i Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.


– Sportski turizam je jedna od najbrže rastućih grana turizma kojeg i mi, najprije kao cikloturizam, razvijamo na Kvarneru. Istaknem li da je u Njemačkoj 25 milijuna cikloturista te je njihova dnevna potrošnja ne 36 nego 62 eura, jasno je zbog čega se i mi toliko trudimo oko poboljšanja infrastrukture i cjelokupne usluge cikloturistima, naglasila je Peršić Živadinov.


Konferenciji za novinare su prisutvovali i Hrvoje Baričević, dopredsjednik ŽS za sigurnost prometa na cestana PGŽ, kao i Boris Skeledžić, voditelj Službe za sigrurnost prometa PU PGŽ koji je istaknuo kako je Županija od 2007., kad je na njezinim prometnicama poginulo 55 ljudi do lani kad je stradalo njih 14, dosegnula najviše zapadnoeuropske standarde sigurnosti prometa.


Na okruglom stolu će se obraditi devet tema, uz već spomenute izlagat će još i dr. Dora Smolčić Jurdana, dr. Vladimir Mozetič, dr. Ljudevit Krpan, dr. Željko Marušić, dr Zdenko Cerović te dipl. ing. Danijel Frka.


Nakon svega i – praktični dio. Porche Inter auto će na probno testiranje ponuditi VW Tiguan i T-Cross, Seat Taraco, Audi Q3 te Škodu Koiaq.